Snapdragon 8 Gen 3 tanıtım tarihi belli oldu

Snapdragon 8 Gen 3 tanıtım tarihi belli oldu

ABONE OL
03 Haziran 2023, 03:45:34

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 çip setinin tanıtım tarihi belli oldu! Performans ve verimlilik konusunda Snapdragon 8 Gen 2’ye kıyasla ciddi bir sıçrama vadedilen üçüncü nesil çip seti, Qualcomm’un takvimine göre daha erken bir tarihte tanıtılacak. Snapdragon Summit etkinliği 24-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek ve etkinlikte tanıtım yapılacak.

Snapdragon Summit etkinliği her yıl olduğu gibi bu yıl da ABD’nin Hawaii eyaletindeki Maui şehrinde düzenlenecek. Ancak bu yıl etkinlik geçtiğimiz yıla kıyasla bir ay daha erken gerçekleştirilecek. Qualcomm’un yeni çip setinde Snapdragon 8 Gen 1 ve 2’den farklı olarak 1+5+2 mimarisini tercih edeceği söyleniyor. Ana çekirdek görevini Cortex-X4’ün üstlenmesi bekleniyor. Beş adet Cortex-A720 ve iki adet Cortex-A620 ile Adreno 750 GPU da çip setin tamamlayıcıları arasında yer alıyor. Aynı zamanda, performansta bariz bir artış vadeden yeni nesil çip setinde L3 cache’i de 8 MB’tan 10 MB’a çıkıyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ilk olarak hangi cihazda karşımıza çıkacak? Çinli bir kaynağa göre, Snapdragon 8 Gen 3 ilk olarak kasım ayında tanıtılacak Xiaomi 14 serisinde kullanıcıların karşısına çıkacak. Vivo X100 serisi, Redmi 12 serisi, OnePlus 12 ve Realme GT 5 de önümüzdeki aylarda Xiaomi 14’ü takip edecek cihazlar arasında yer alıyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, teknoloji dünyasını heyecanlandıran bir gelişme. Yenilikçi mimarisi, güçlü performansı ve yüksek verimliliği ile dikkat çeken Snapdragon 8 Gen 3, yeni nesil cihazların vazgeçilmez çip seti olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler