İngiltere’deki Yeni Otomobil Kiralama Devrimi: İnsansız Teslimatla Fetch!

İngiltere’deki Yeni Otomobil Kiralama Devrimi: İnsansız Teslimatla Fetch!

ABONE OL
04 Haziran 2023, 10:06:03

Fetch ile Otomobil Kiralama Hizmeti Yenilikçi Bir Döneme Geçiyor

Birleşik Krallık merkezli start-up şirketi Imperium Drive, otomobil kiralama hizmetinde yeni bir dönem başlatıyor. Fetch adlı hizmetleriyle insan sürücüye ihtiyaç duyulmadan, araçların müşterilerin adreslerine doğrudan teslim edilmesini sağlıyorlar. Ancak, araçları bir merkezden uzaktan kontrol ederek, teknik olarak hala bir insan sürücünün kontrolünde olmanın güvenliği ile bir ‘sürücüsüz araç’ deneyimi yaşatıyorlar.

Imperium Drive CEO’su Koosha Kaveh, Fetch’in sürücüsüz sistemlerinin çarpışma olmaksızın 1600 kilometrenin üzerinde yol kat ettiğini iddia ediyor. Ancak, bu sistemde araçlar gerektiğinde kontrolü devralabilecek bir “güvenlik sürücüsü” ile birlikte teslim ediliyor. Fetch, 18 ay boyunca başarıyı gösterebilirse tamamen uzaktan kontrol sistemine geçmeyi planlıyor.

Fetch uygulaması sayesinde müşteriler, otomobil kiralayabiliyor ve araçları uzaktan kontrol eden sürücüler müşterinin konumuna kadar aracı getiriyor ve teslim ediyor. Kiralama süresi bittikten sonra da aracın kontrolü olan sürücüler, aracı sonraki müşteriye götürebiliyor veya üsse geri döndürüp şarj edebiliyorlar.

Fetch’in sürücüleri, araçların her yönünü 360 derece görme yeteneğine sahip olmak için araç içine yerleştirilmiş kamera ve bilgisayar görüş algoritmalarını kullanıyor. Kontrol merkezinde bir yarış simülasyonu oyununu andıran bir kurulum sağlanmış. Sürücüler, oyun koltuğu, dört monitörlü bir ekran ve bir direksiyon simidi ile araçları uzaktan kontrol ediyor.

Fetch, Milton Keynes, Birleşik Krallık çevresinde 18 ay boyunca test ettikten sonra halka sunmuş durumda bulunuyor. Şu anda sadece dört araçlık bir filoya sahip olan Fetch, kısa vadede yakın bölgelere genişlemeyi planlıyor.

Ancak, bazı uzmanlar, bir operatörün aracı uzaktan kontrol etmesinin ve bu durumun bir video oyunu gibi olmasının potansiyel yol güvenliği sonuçlarından uzaklaştırabileceğini düşünüyorlar.

Imperium Drive, Fetch’in dünyanın ilk sürücüsüz otomobil kiralama hizmeti olduğunu iddia ediyor. Ancak, dünya genelinde sürücüsüz robotaksi hizmetleri için çeşitli şehirlerde denemeler yapılıyor. Uber ve Waymo, ABD’nin Arizona eyaletinde otonom robotaksi hizmetini başlatmayı planlıyor.

Fetch ile otomobil kiralama hizmeti, sürücüsüzlük konusunda yeni bir boyuta geçerken, teknolojinin hayatımızdaki etkisi giderek artmaya devam ediyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler