Windows 10 Gizli Dosyaları Gösterme ve Gizleme Rehberi

Windows 10 Gizli Dosyaları Gösterme ve Gizleme Rehberi

ABONE OL
06 Haziran 2023, 16:59:38

Windows 10 Gizli Dosyaları Görme ve Gizleme

Windows işletim sistemi, yaygın bir kullanıma sahip olması ile birlikte birçok farklı sürüme sahiptir. En son sürümü Windows 11 olsa da Windows 10 hala çok popüler bir işletim sistemi olarak kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Bu nedenle, alışkanlıklarından vazgeçmek istemeyen Windows 10 kullanıcıları için gizli dosyaları görme ve gizleme adımlarını öğrenmek oldukça önemlidir.

Windows 10 Gizli Dosyaları Görme Adımları:

1. Windows 10 arama kutucuğunu açın ve “Denetim Masası” yazın.

2. Klavyenizdeki “Enter” tuşuna basarak Denetim Masası’na girin.

3. Görünüm ve Kişiselleştirme alanına tıklayın.

4. Karşınıza çıkan listede “Dosya Gezgini Seçenekleri”nin altında bulunan “Gizli Dosya ve Klasörleri Göster” seçeneğine tıklayın.

5. “Gelişmiş Ayarlar” bölümünde “Gizli Dosya, Klasör ve Sürücüleri Göster” tikini işaretleyin.

6. Eğer zaten gizli dosyalar görünürlerse ve gizlemek istiyorsanız, hemen altındaki “Gizli Dosya, Klasör ve Sürücüleri Gösterme” seçeneğine tıklayın.

7. Ayarları yapıp “Kaydet” butonuna tıklayarak çıkın.

Windows 10 Gizli Dosyaları Gizleme Adımları:

1. Windows 10 arama kutucuğunu açın ve “Denetim Masası” yazın.

2. Klavyenizdeki “Enter” tuşuna basarak Denetim Masası’na girin.

3. Görünüm ve Kişiselleştirme alanına tıklayın.

4. Karşınıza çıkan listede “Dosya Gezgini Seçenekleri”nin altında bulunan “Gizli Dosya ve Klasörleri Gösterme” seçeneğine tıklayın.

5. “Gelişmiş Ayarlar” bölümünde “Gizli Dosya, Klasör ve Sürücüleri Gösterme” tikini kaldırın.

6. Ayarları yapıp “Kaydet” butonuna tıklayarak çıkın.

Windows 10 Hakkında Kısaca Bilgiler:

Microsoft, Windows 10’u Temmuz 2015’te Windows 8’in devamı olarak piyasaya sürdü. Windows 10’un resmi destek bitiş tarihi Ekim 2025’tir ve Windows 11 onun halefidir. Windows 10’a yükseltme yapmak isteyen kullanıcılar, önceki işletim sistemlerindeki tüm uygulamaların ve ayarların yanı sıra tercihleri de Windows 10’a aktarabilirler. Windows 10’a yama uygulama ve güncelleme yöntemleri kullanıcılar tarafından seçilebilir. Başlat Menüsü geri dönen Windows 10, kullanıcılara Live Tiles’a ve dokunmatik merkezli Metro arayüzüne erişme imkanı sunmaktadır. Bu nedenle, Windows 10 selefi Windows 8 ve 8.1’e göre daha fazla sevilip benimsenmektedir.

Sonuç olarak, Windows 10 gizli dosyaları görme ve gizleme işlemleri oldukça önemlidir. Yukarıdaki adımları takip ederek, Windows 10 gizli dosyalarınızı kolaylıkla görüntüleyebilir veya gizleyebilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler