Apple’ın Vision Pro gözlüğünde havadan yazma teknolojisi

Apple’ın Vision Pro gözlüğünde havadan yazma teknolojisi

ABONE OL
08 Haziran 2023, 17:35:42

Apple, yeni Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü için WWDC 2023 kapsamında geliştiricilere sunduğu bir oturumda, kullanıcıların başlığı kontrol etmek için nasıl çeşitli yöntemler kullanacağına dair detaylı bir bakış sundu. Bu oturumda, kullanıcıların başlığı kullanarak kullanıcı arayüzü öğelerine basitçe bakmaları ve ellerini kucağa rahatça bırakarak küçük el hareketleri yapmaları öngörülüyor. Apple tasarımcısı Israel Pastrana Vicente, bazı işlemlerin doğrudan etkileşim gerektirdiğini kabul ediyor. Bu, kullanıcı arayüzü öğelerine dokunmayı (Apple’ın “doğrudan dokunma” olarak adlandırdığı özellik) içerebilir.

Apple Vision Pro’nun sanal klavyesi ise tasarımcısı Eugene Krivoruchko tarafından tasarlandı. Krivoruchko, klavyeyi kullanırken bol miktarda görsel ve sesli geri bildirim sağlamanın önemli olduğunu belirtiyor. Bu, gerçek bir cihaza dokunmayla ilgili “eksik dokunsal bilgiyi” telafi ediyor. Klavyenin üzerindeyken tuşlar, parmak yüzeye yaklaştıkça daha parlak bir vurgu ile birlikte hover durumunu gösteriyor. Bu, bir yakınlık ipucu sağlar ve parmağı hedefe yönlendirir. Krivoruchko, “Dokunma anında, durum değişikliği hızlı ve duyarlıdır ve eşleşen bir mekansal ses efekti eşlik eder.” diyor.

Apple’ın Vision Pro’sunun, Meta’nınkinden daha hassas olabileceği de iddia ediliyor. Sesli giriş için de destek bulunuyor. Kullanıcılar göz izlemeyi kullanarak jestleri artırmayı planladıklarını belirtiyor. Apple’ın pahalı yeni Vision Pro başlığının uygulamada nasıl çalışacağına dair hâlâ birçok sorumuz var. Bunların arasında, özellikle başka üreticilerin hareket denetleyicileriyle eşleştirme potansiyeli başta geliyor. Ancak bu tür geliştirici oturumları sayesinde, deneyim konusunda kafalardaki tablo netleşmeye başlıyor.

Göz atmanız gereken bir diğer içerik ise Meta’nın benzer bir deneysel özelliği olan “doğrudan dokunma”dır. Ancak, UploadVR, Vision Pro’nun Meta’dan daha hassas olabileceği konusunda spekülasyon yürüttü. Bunu söylemenin yanı sıra, Vision Pro kullanıcılara dokunma ve kaydırma yeteneği özelliği sunmaktadır. Kullanıcının havada kalem hareketi yaparak bir kelime yazdığı ve Markup’ta bir kalp şekli çizdiği bir Apple demo videosunda görülmektedir.

Sonuç olarak, Apple Vision Pro, kullanıcıların başlığı kontrol etmek için doğrudan dokunma, sesli giriş ve sanal klavye gibi çeşitli yöntemler sunmaktadır. Kullanım açısından Meta’nın benzer bir özelliği var olsa da, Vision Pro kullanıcıların deneyimi sırasında daha hassas bir sezgisellik sunmaktadır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler