Reddit CEO’su Sonrası Binlerce Subreddit Karanlıkta

Reddit CEO’su Sonrası Binlerce Subreddit Karanlıkta

ABONE OL
11 Haziran 2023, 10:47:38

Reddit Kullanıcıları, Yaklaşan API Değişikliklerini Protesto Ediyorlar

Reddit kullanıcılarının büyük bir bölümü, Reddit’in planladığı API değişikliklerine karşı protesto ediyorlar. Özellikle, Apollo ve rif is fun for Reddit gibi 3. taraf uygulamaların kapanması Reddit kullanıcılarını endişelendiriyor. Bu hafta başından beri toplulukta bir huzursuzluk olduğu biliniyordu ve bu protestolarla birlikte, Reddit’in API değişiklikleri daha fazla tepki toplamaktadır. Son günlerde Reddit CEO’su Steve Huffman’ın aldığı bazı kararlar, Reddit topluluğunun tepkisini daha da artırdı.

Huffman, bir Reddit “Ask Me Anything” (Bana Herhangi Bir Şey Sor) oturumunda kullanıcıların öfkesiyle karşılaştı. Yorumcuların çoğu Huffman’a hakaretler yağdırdı ve onu korkak olarak nitelendirdi. Bu durum subreddit moderatörleri ve üçüncü taraf Reddit uygulama geliştiricileri tarafından da fark edildi. Huffman’a olan güvenlerini kaybettiklerini belirten moderatörler ve geliştiriciler, Huffman’ın bazı subreddit moderatörlerine yaptığı açıklamaların doğru olmadığını ve Reddit’in sadece yaklaşan halka arzını hedeflediğini düşündüklerini belirttiler.

Reddit topluluğu, Reddit’in API ile ilgili sorunları çözmesini, görme engelli kişiler için erişilebilirliği artırmasını ve NSFW içeriğine erişimde eşitlik oluşturmasını talep ediyor. Protestolar, Reddit’in API değişiklikleri dahil olmak üzere sitenin gelecekteki değişikliklerini test etmesi ve kullanıcılara ve moderatörlere önceden duyurması gerektiğini savunuyorlar.

Reddit topluluğundaki protestolar nedeniyle, birçok subreddit 48 saat boyunca dış erişime engellemeye karar verdi. Protestolar, Reddit’in isteklerini yerine getirmesi durumunda sona erecek. Öte yandan, Reddark adlı web sitesi, 200’den fazla subreddit’in zaten “karanlık” olduğunu açıkladı. Yani Reddit versiyonu önümüzdeki birkaç gün içinde normalden çok farklı olabilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler