Virgin Galactic ticari uzay uçuşlarına başlıyor

Virgin Galactic ticari uzay uçuşlarına başlıyor

ABONE OL
17 Haziran 2023, 09:05:11

Virgin Galactic, uzun süren geliştirme çalışmalarının ardından ticari uzay yolculuklarına başlıyor. İlk ticari uzay uçuşu olan Galactic 01, 27 Haziran ile 30 Haziran arasında gerçekleşecek. Bu yolculukta İtalya Hava Kuvvetleri ve Ulusal Araştırma Konseyi’nden üç kişi, mikro yerçekimi araştırmaları kapsamında uzaya çıkacak. Virgin Galactic, bu yolculuğun öncesinde ilk ticari uzay uçuşunu haziran sonunda gerçekleştirmeyi planladığını belirtmişti.

Firma, Galactic 02 adlı ikinci yolculuğunu Ağustos ayının başlarında gerçekleştirecek ve daha sonra her ay düzenli uçuşlar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu fırlatmaların detayları ise henüz açıklanmadı. Virgin Galactic, ilk iki fırlatmayı internet sitesi üzerinden canlı olarak yayınlayacak.

Virgin Galactic, son testini mayıs ayında gerçekleştirdi. Şirket, birçok erteleme ve olumsuzluklarla karşılaşmasına rağmen bu noktaya gelebildi. İlk SpaceShipTwo test uçuşlarını 2013 yılında tamamlamıştı, ancak 2014’teki VSS Enterprise kazası sonrası çalışmalar durmuştu. Testlerin yeniden başlaması için 2016 yılına kadar beklemek zorunda kalmıştı. Sonunda 2018’de uzaya ulaşan Virgin, 2021 yılında Richard Branson’ın da katılımıyla ilk insanlı uzay yolculuğunu gerçekleştirdi.

Ticari uzay yolculuklarının başlaması, Virgin Galactic için büyük bir adım. Şirket, yıllarca zararla çalışarak sadece 2022’de 500 milyon dolardan fazla kayba uğramıştı. Ticari hizmet, bilet başına 450 bin dolarla bile bu yatırımları hızla telafi etmeyecek olsa da, şirkete önemli bir gelir kaynağı sağlayacak.

Uzay turizmi henüz başlamadı

Bu yolculuk, Virgin Galactic için uzay turizminin başladığı anlamına gelmiyor. Şirket hala Blue Origin’in arkasında yer alıyor. Ancak Galactic 01, Virgin Galactic’i her durumda SpaceX’in önüne geçirecek. SpaceX’in ilk uzay turistleri ise 2024’ün sonlarında yörüngeye çıkabilecek.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler