iOS 17, unutulan parolayı 72 saat içinde sıfırlama özelliği sunuyor

iOS 17, unutulan parolayı 72 saat içinde sıfırlama özelliği sunuyor

ABONE OL
17 Haziran 2023, 11:06:03

Yeni iOS 17 Yazılımı ile iPhone’larda Şifre Kolaylığı

iOS 17, Apple tarafından WWDC etkinliği sırasında duyurulan yeni bir yazılım güncellemesidir. Halihazırda beta sürümünde olan iOS 17, geliştiriciler tarafından kullanılmaktadır ve henüz duyurulmamış özellikleri çevrimiçi ortaya çıkmaktadır.

Apple, iOS 17 ile birlikte kullanıcıların şifrelerini değiştirdikten sonra eski şifrelerine 72 saat içinde geri dönebilmelerine olanak tanıyan yeni bir özellik ekleyecektir. Bu özellik sayesinde bir kullanıcı telefonunun şifresini değiştirdikten kısa bir süre sonra unutursa, eski şifreye 72 saat içinde geri dönebilecektir.

Yeni özellikle birlikte, kullanıcılar yanlış bir şifre girerse, şifreyi sıfırlama seçeneğine sahip olacaklardır. Ekranın altında yer alacak olan “Parolayı Sıfırlamayı Dene” adlı yeni bir sayfa ve “Parolayı Unuttum” seçeneği kullanıcılara sunulacaktır. iOS 17’deki şifre sıfırlama özelliği, kullanıcılar için bir kurtarıcı gibi görünmektedir. Yeni parolalarını değiştirdikten sonra ilk 72 saat içinde unutan kullanıcılar için oldukça kullanışlı olacaktır.

Ayrıca, güvenlik için Face ID ve Parola ayarlarında “Önceki Parolayı Şimdi Sonlandır” seçeneği de sunulmaktadır. Bu seçenek sayesinde kullanıcılar, tekrarlanan başarısız girişimlerden sonra iPhone’un devre dışı kalmasını sağlayabilirler. Böylelikle, iPhone’un kilidi açılmadan önce kalıcı bir şekilde kilitlenerek, bir güvenlik önlemi sağlanmış olur.

iOS 17, iPhone kullanıcılarına şifre kolaylığı sağlayan önemli bir güncellemedir. Şifreleri değiştirdikten sonra eski şifrelerine geri dönmeleri ve güvenlik ayarlarını daha etkin bir şekilde yönetmeleri mümkün olacaktır. Apple, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sürekli olarak yeni özellikler geliştirmeye devam etmektedir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler