Yapay Zeka Nedir?

Yapay Zeka Nedir?

ABONE OL
26 Kasım 2022, 13:57:00

Yapay zekâ (AI), görevleri genellikle ortamlarının bir özelliğini algılayarak ve bunlara yanıt vererek insan beynine benzer şekilde gerçekleştiren karmaşık yazılımı ifade eder. Bu, sorunları beklenmedik şekillerde çözmeyi öğrenmek, konuşmanın nüanslarını tanımak veya bir tür insan benzeri yaratıcılık sergilemek anlamına gelebilir.

Farklı Yapay Zeka Türleri Var Mı?

‘Robotik’ dâhil olmak üzere birçok farklı yapay zeka alanı vardır, ancak en yaygın bilinen biçimlerinden biri ‘ makine öğrenimi’ olarak adlandırılır. Bu, bilinen bilgileri yeni deneyimlere uygulayan ve bu tarihsel bilgilerin ve deneyimlerinin gelecekteki eylemlerde nasıl dikkate alınacağını ‘öğrenen’ bir programı içerir.

Makine öğrenimi, büyük miktarda veride insanların başka türlü gözden kaçırabilecekleri kalıplar bulabilir.
Gelişmiş makine öğrenimi genellikle “derin” öğrenme olarak tanımlanır. İnsan beynine dayalı olsalar da, bu makineler bir gün tamamen başka bir seviyede var olabilir ve şempanzeleri zekice alt ettiğimiz gibi bizleri de zekice alt edebilir. Programların sadece kalıpları öğrenmesi değil, aynı zamanda programcı tarafından beklenmeyen yeni öğrenme yollarına yol açacak kararlar vermesi beklenir. Bu, bir resim kütüphanesini analiz ettikten sonra yeni sanat eserleri yaratmayı veya bilgisayar oyunları tarihi boyunca oynadıktan sonra yeni bir oyun geliştirmeyi içerebilir.
Yapay zekâ konusunda 100’den fazla lider ve uzman, Birleşmiş Milletleri, nihayetinde yapabileceklerinden korktuğu için öldürücü robot teknolojisini yasaklamaya çağırdı!

Görünüşte zararsız olan gelişmiş yapay zekâ biçimleri bile kötü amaçla kullanılabilir. Son zamanlarda, bilgisayar bilimcileri “bukalemun benzeri” bir dil tahmin sistemini, halka yaymanın çok tehlikeli olduğunu söyleyerek küçültmek zorunda kaldılar. Yapay zekâ, dünyayı birkaç on yıl önce hayal bile edemeyeceğimiz şekillerde değiştiriyor. Ama geleceği nasıl şekillendireceği biz insanlara bağlıdır. Tüm Açıklayıcılar, doğruluk denetçileri tarafından yayın sırasında doğru ve alakalı olacak şekilde belirlenir. Bilgileri güncel tutmak için metin ve resimler değiştirilebilir, kaldırılabilir veya editoryal karar olarak eklenebilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler