Spotify Harry ve Meghan’la anlaşmasını bitirdi

Spotify Harry ve Meghan’la anlaşmasını bitirdi

ABONE OL
20 Haziran 2023, 06:26:48

Spotify, Prens Harry ve Meghan Markle ile Yaptığı Podcast Anlaşmasını Sonlandırdı

Spotify, Sussex Dükü ve Düşesi yani Prens Harry ve eşi Meghan Markle ile yaptığı podcast anlaşmasını ortaklaşa bir kararla sonlandırdı. Taraflar 2020’de podcast içerikleri için bir anlaşma imzalamış ve o dönemde çıkan haberlerde anlaşmanın değerinin 25 milyon dolar olduğu belirtilmişti.

Bu anlaşma kapsamında Meghan Markle, “Archetypes” adını taşıyan bir podcast hazırlamıştı. Kadınlara yönelik stereotiplerle mücadele amacıyla yola çıkan programda Markle, Mariah Carey ve Serena Williams gibi isimleri ağırlamıştı. Geçtiğimiz yıl 12 bölümü yayınlanan program, Harry ve Meghan’ın Archwell Audio isimli şirketinin Spotify için hazırladığı tek yapım olmuştu.

İki taraf da “People’s Choice” ödülü kazanan Archetypes’a beraber imza atmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtse de, programın ikinci sezonuna onay gelmedi. Archwell Audio’dan yapılan açıklamada, Meghan Markle’ın Archetypes kitlesi için başka bir platformda içerik geliştirmeye devam edeceği belirtildi.

Harry & Meghan’ın Medya Anlaşmaları

Spotify anlaşması, Harry ve Meghan’ın kraliyet ailesindeki görevlerini bırakmalarının ardından imzaladıkları ilk anlaşmalardan biri olmuştu. İkili medya anlaşmalarıyla ekonomik bağımsızlıklarını sağlamayı amaçlasalar da, bu çabalar karışık sonuçlar vermiş durumda. Meghan tarafından hazırlanan bir animasyon dizisi Netflix tarafından bitmeden iptal edilirken, Harry & Meghan kısa süre içinde Netflix’in en çok izlenen belgesellerinden biri olmuştu.

Spotify Podcast Stratejisinde Değişikliğe Gidiyor

Son zamanlarda Spotify, podcast stratejisinde değişiklik yapıyor. Bir süre önce podcast biriminden 200 kişiyi işten çıkaran şirket, Gimlet Media ve Parcast birimlerini de birleştirme yoluna gitmişti. Bu değişikliklerin ardından Spotify, podcast yayınlarında daha büyük bir rol oynamak istiyor.

Kaynaklar:
https://www.teknoblog.com/spotify-cevrimdisi-karisik-liste/
https://www.bbc.com/news/uk-65924584
https://www.teknoblog.com/spotify-podcast-biriminde-kuculmeye-gitti/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler