Adet Sancısı Olmaması Normal Mi? Neden Olmaz?

Adet Sancısı Olmaması Normal Mi? Neden Olmaz?

ABONE OL
26 Haziran 2023, 00:35:54

Adet sancısının olmaması bazen normal kabul edilebilir. Her kadının adet döngüsü ve vücut yapısı farklıdır, bu nedenle bazı kadınlar adet sancısı yaşamaz. Adet sancısı genellikle rahim kaslarının kasılması ve kanamayı dışarı atabilmesi için gerekli olan hormonların salınmasıyla ilgilidir. Ancak her kadında hormon seviyeleri ve kas aktivitesi farklı olabilir, bu yüzden adet sancısı yaşanmaması normal olabilir.

Adet sancısı olmamasının başka nedenleri de olabilir. Bunlardan biri endometriozis gibi bazı rahatsızlıkların varlığı olabilir. Endometriozis, rahmin iç astarının (endometrium) dışında da büyüme gösterdiği bir durumdur ve genellikle şiddetli adet sancısıyla ilişkilidir. Eğer adet sancısı hiç yaşamıyorsanız, endometriozis ya da başka bir sağlık sorunu olup olmadığını kontrol etmek için doktora başvurmanız önemlidir.

Ayrıca, adet sancısı yaşamıyor olmanız genetik faktörlere de bağlı olabilir. Ailede adet sancısı yaşamayan kadınlar varsa, sizin de bu durumu yaşamamanız normal olabilir. Ancak yine de adet sancısı olmamasınızın altında yatan nedeni bilmek ve sağlıklı bir adet döngüsüne sahip olduğunuzdan emin olmak için bir uzmana görünmek önemlidir.

Sonuç olarak, adet sancısı olmaması bazen normal kabul edilebilir, ancak altında yatan nedenleri bilmek ve sağlıklı bir adet döngüsüne sahip olduğunuzdan emin olmak için doktora başvurmanız önemlidir.

Adet sancısının çok olması ya da hiç olmaması kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durumdur ve normaldir. Adet ağrısına neden olan madde prostaglandin adı verilen ve rahim iç tabakasından salgılanan ve tam adet sırasında salgılanan bir hormondur. Bu madde rahim kaslarının kasılmasına neden olur. Normalde, rahim kasları her adet döneminde kasılır ve rahim zarının sarkmasına neden olur. Kasılmalar çok şiddetli olduğunda rahimdeki kan damarları sıkışır, bu da rahme giden kan ve oksijen akışını azaltır. Hipoksi yani oksijensiz kalmak ağrıyı çoğaltır. Sıcak tutmak ve çok ayakta durmamakta ağrıyı azaltan faktörlerdendir. Adet sancısının olması da olmaması kadar normaldir.

Neden Tuşlu Ağrısı Yok?

Bazı kadınlar tuşlu ağrısı çekmiyorum yoksa bir problem mi var diye düşünebilir ama bu bir problem göstergesi değildir. Rahim kasıldığında, kan rahme akar ve bu nedenle daha az oksijen ve dolayısıyla ağrı olur. Bu olaylar tüm kadınların başına gelir ancak bazı kadınlarda ağrı şiddetli hissedilebilir. Daha farklı kadınlar da daha az da hissedilebilir bu farklı ağrı algısı, bireyin sosyal, eğitim düzeyi ve genetik faktörleri ile ilişkilidir.

Menstrüel Ağrı Neden Evlenince Geçer?

Menstrüel ağrısının evlenince geçtiği söylenemez. Menstrüel ağrıya sahip olan her kadın az da olsa adet sancısı çeker bazen de hiç çekmez bunun evlilik ile hiçbir alakası yoktur. Menstrüel ağrısı olanlar için düzenli bir sağlık kontrolü yapmak önemlidir.

Menstrüel Ağrısı Herkeste Olur Mu?

Kadınlar, adet olurken kasılmalar yaşarlar. Bu kasılmaların başladığı sırada kan ve oksijen rahme akar, bu nedenle ağrı hissedebilirsiniz. Her kadın aynı adet sancısını yaşamaz. Bazı kadınlarda hafif kramp ve sinirlilik gibi belirtilere neden olabilirken, bazı kadınlarda normal günlük aktivitelerini gerçekleştirmelerini engelleyen şiddetli ağrılar yaşamalarına da neden olabilir. Ağrı genellikle âdetin başlamasından bir gün önce başlar. Âdetin ilk günü özellikle şiddetlidir, 2-3 güne kadar sürer. Fazla kilolu veya obez olan kadınlar, hormonal değişiklikler nedeniyle daha yoğun ağrı yaşarlar.

Menstrüel ağrısı en çok 11 yaşından önce ergenliğe girenlerde, 30 yaş altındaki kişilerde, sigara tüketimi olan kişilerde, düzensiz adet kanaması olan kişilerde, adet dönemini ağır şekilde kanamalı geçirenlerde, ailesinde adet sancısı öyküsü olanlarda görülmektedir.

Menstrüel Ağrısı Çekmeyen Doğum Ağrısı Çeker Mi?

Bu doğru bir bilgi değildir. Menstrüel ağrısı çeken ya da çekmeyen tüm kadınlar eğer normal doğum yapıyorlarsa doğum sırasında ağrı yaşayabilirler. Doğumda çekilen ağrı, menstrüel dönemdeki ağrı şiddeti ile hiçbir alakası yoktur.

Menstrüel ağrısı ile doğum sancısı birbirine benzerdir, ancak aralarında bazı küçük farklılıklar vardır. Fark, adet döneminde ağrının giderek artmaması, rahim ağzının açılması ve bebeğin doğum sırasında dışarı çıkmasıyla doğum sancılarının artmasıdır. Menstrüel krampları, kısa ve uzun süreli olarak bilinirken kasılmalar sıklaştıkça düzenli hale gelebilir.

Keşfedin: Hamileyim ve Bel Ağrısı Çekiyorum Cinsiyeti Nasıl Anlarım?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler