Kongre, ChatGPT Kullanımını Sınırladı

Kongre, ChatGPT Kullanımını Sınırladı

ABONE OL
27 Haziran 2023, 09:01:37

Amerikan Kongresi’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi, Axios’tan yeni bir habere göre, pazartesi günü kongre ofislerinin ChatGPT’yi nasıl kullanabileceği konusunda yeni kurallar belirledi ve ChatGPT dışındaki sohbet botlarının henüz yetkilendirilmediğini açıkladı.

Kongre ofisleri için yeni ChatGPT kullanım kuralları belirlendi

Pazartesi günü yayınlanan bir memorandumda, Meclis Baş İdare Memuru Catherine L. Szpindor, kongre üyeleri ve personelinin artık gelişmiş gizlilik özelliklerine sahip olan sohbet botu ChatGPT Plus’ı kullanmaları gerektiğini belirtti. Yeni kurallara göre, ofisler sadece gizlilik ayarları aktif hale getirilmişken ChatGPT’yi “araştırma ve değerlendirme” amaçlı kullanabilecekler. Ancak henüz kamuya açıklanmamış herhangi bir metin bloğunu yapıştırmak yasak.

ChatGPT kullanımında endişeler dile getirildi

ChatGPT gibi jeneratif AI araçlarının kullanımını sınırlayan veya yasaklayan şirketler arasında Samsung ve Apple da yer alıyor. Şirketler, bu araçlar aracılığıyla gizli verilerin sızabileceği endişelerini dile getirdiler. Bu endişeler, OpenAI’nin geçmişteki gizlilik hatalarıyla desteklenen geçici sohbet geçmişleri gibi hatalarla beslenmektedir.

ChatGPT’nin diğer versiyonları veya diğer büyük dil modeli AI yazılımları şu anda Kongre’de kullanıma izinli değildir.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Kongre’yi yapay zekâ endüstrisini düzenlemek için yeni bir yasa tasarısı çıkarmaya çağırdı. Schumer, ulusal güvenlik ve iş kaybı gibi konuları ayrıntılı olarak ele alan yeni bir çerçeve sunarak Kongre’nin odak alanlarını belirledi.

Düzenlemeler ve ChatGPT

Schumer, AI’nın teknolojik ilerlemenin, bilimsel keşiflerin ve endüstriyel gücün yeni bir çağını ateşleyebileceğini belirtti. AI’nın güvenli bir şekilde kullanılabileceği ifade edilmeli, aksi takdirde AI’nın gelişmesi engellenebilir.

Senato ve Meclis üyeleri, endüstrinin düzenlenmesine yönelik bir dizi yasa tasarısı sunmuş durumdalar. AI şirketlerinin hukuki sorumluluğunu artıran bir öneri sunuldu. Kongre ayrıca, büyük endüstri figürleriyle yapılan görüşmelerde ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’nin CEO’su Sam Altman’ı da ağırladı.

Önlemler arasında federal kurumların AI politikalarının gözden geçirilmesi ve yeni bir komisyon oluşturulması da bulunuyor. Bu önlemler, AI teknolojisi için daha güvenli ve etik bir kullanım sağlamayı amaçlıyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler