Etimek Tatlısı Nasıl YapılırMisafir gelecek, zamanınız dar, ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Canınız tatlı bir şeyler çekiyor ama ne olabilir? Uzun zamandır aklınızda ama yapmaya bir türlü fırsat bulamadınız. Evde etimek var ama o paketi açmaya bir türlü fırsat olmadı. Evet. Etimek tatlısı yapmanın zamanı gelmiş demektir. O açılmamış 1 paket tuzsuz etimeği alın ve güzel bir tatlı yapmak için hemen işe koyulun…Malzemeler:
Muhallebisi için:
Şerbeti İçin:
Üzeri İçin:
Etimek Tatlısı Yapılışı: Etimekleri büyük boy bir cam kaba yan yana dizin. Su ile şekeri tencereye koyarak bir taşım kaynatın ve bu şerbeti etimeklerin üzerinde gezindirin. Muhallebiyi yapmak için, unu, nişastayı, sütü ve yumurtaları tencereye koyun, iyice karıştırın ve kıvamlı bir hal alana kadar pişirin. Muhallebi kıvamında yoğunlaşınca içine vanilyayı ekleyin ve 1-2 kez karıştırarak vanilyayı muhallebiye iyice yedirin. Pişince tencereyi ocaktan alın ve şerbetli etimeklerin üzerine dökün ve her tarafına eşit olarak yayın. Etimek tatlısı bir kenarda soğurken, siz krem şantiyi soğuk sütle iyice çırparak köpürtün, etimek tatlısının üzerine yayın ve spatula yardımıyla düzeltin. Tatlıyı buzdolabına alarak dinlendirin ve servis yapın. Etimek tatlınızı üzerine Hindistan cevizi, tarçın, dövülmüş fındık/fıstık/ceviz/antep fıstığı yahut istediğiniz ve sevdiğiniz herhangi bir malzeme serpiştirebilirsiniz.Afiyet olsun…