Microsoft Office, yeni varsayılan fontunu tanıttı: Aptos

Microsoft Office, yeni varsayılan fontunu tanıttı: Aptos

ABONE OL
16 Temmuz 2023, 03:25:22

Microsoft Office’nin Yeni Varsayılan Fontu Aptos İle Tanışın

Microsoft, Calibri Fontunu Aptos İle Değiştiriyor

Microsoft, 20. yüzyıl İsviçre tipografisinden esinlenilen yeni bir sans-serif font olan Aptos ile varsayılan fontu Calibri’yi değiştiriyor. Bierstadt olarak da bilinen Aptos, Microsoft’un son yıllarda yaptığı yeni varsayılan font arama sürecinin bir parçası olarak seçildi. Microsoft Office için beş yeni özel font sipariş etti ve yıllar süren geri bildirimlerin ardından Aptos, varsayılan font olarak belirlendi.

Microsoft’un baş tasarım yöneticisi Si Daniels, yayınladığı bir blog yazısında, “Bu büyük değişimle birlikte Aptos, Word, Outlook, PowerPoint ve Excel’de yüz milyonlarca kullanıcı için yeni varsayılan font olarak beliriyor. Ve önümüzdeki birkaç ay içinde tüm müşterilerimiz için varsayılan olacak.” dedi.

Aptos Fontunun Özellikleri

Aptos fontu, önde gelen tipograf Steve Matteson tarafından oluşturuldu. Calibri ile kıyaslandığında Aptos’un çizgi bitişleri daha net kesiliyor ve sert ızgara tabanlı tipografiyi önlemek için ince yumuşatmalar bulunuyor. Matteson, Microsoft’un Arial fontuyla kıyaslama yapıyor ve Helvetica gibi “grotesk san-serif” tiplerin en ünlü örneği olduğunu söylüyor.

microsoft office aptos
Microsoft Office’in yeni varsayılan fontu Aptos ile tanışın

Ancak, Calibri gibi Aptos da yeni font menüsünde en üst kısımda yer almaktadır. Microsoft, Times New Roman ve Arial ile birlikte önceki fontlara da yer vermeyi tercih etmiştir. Calibri, Office 2007’nin çıkışından bu yana varsayılan font olmuş ve Times New Roman’ın yerini almıştır.

Microsoft Office’te kullanılacak diğer dört özel font ise Grandview, Seaford, Skeena ve Tenorite’dir. Ayrıca, Bierstadt fontu da açılır font seçicisi içinde kullanıcıların erişimine sunulacaktır.

Aptos fontu, Microsoft 365’e yapılan güncellemelerin bir parçasıdır. Yazılımın ifade gücünü artırmak ve daha kapsayıcı hale getirmek için tasarlanmıştır. Kullanıcılar, yeni tasarlanmış bir font seçici deneyimi, temalar, renkler ve arka planlar gibi yeni özelliklerle karşılaşacaktır.

Overall, the content has been rewritten as an original piece with two titles and a word count of more than 300 words, while utilizing effective SEO techniques.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler