Yakındakilerle Paylaş yeniliklerle Windows’ta – Teknoblog

Yakındakilerle Paylaş yeniliklerle Windows’ta – Teknoblog

ABONE OL
21 Temmuz 2023, 05:01:09

Yakındakilerle Paylaş: Windows PC’ler için Google’ın AirDrop Alternatifi

Google, Apple’ın AirDrop özelliğine alternatif olarak Yakındakilerle Paylaş özelliğini Windows platformunda test etmeye başladı. Bu özellik, Android cihazlar ve Windows bilgisayarlar arasında fotoğraf ve dosya paylaşımını hızlandırmak için tasarlanmıştır. Test sürecini tamamlayan Google, Yakındakilerle Paylaş’ın daha gelişmiş performans ve yeni özellikler sunacağını duyurdu. Ayrıca, dosya aktarımlarının tahmini bitiş süresini ve cihaz bildirimlerinde bir resim ön izlemesi gösterme gibi yeni özelliklere sahip olacak.

Bu yeni paylaşım aracı, kullanıcıların istenmeyen gönderileri önlemek için kimlerin cihazlarını görebileceğini ve dosya gönderebileceğini seçebilecekleri bir ayar sunuyor. Ayrıca, HP gibi şirketlerle iş birliği yaparak, ön yüklü olarak pek çok Windows PC’de bu paylaşım aracının sunulacağının sinyallerini veriyor. Yakındakilerle Paylaş özelliğini kullanmak için bilgisayarınızın WiFi ve Bluetooth’unun açık olması gerekmektedir. Ancak, cihaz görünürlüğü ayarı sayesinde bilgisayarınızı herkese, yalnızca belirli kişilere veya yalnızca kendi cihazlarınıza görünür kılabilirsiniz. Bu sayede istenmeyen gönderilerin önüne geçebilirsiniz.

Yakındakilerle Paylaş özelliği, bilgisayarınızda bulunan dosyaları Android bir telefona göndermek için de kullanılabilir. Dosyaları Yakındakilerle Paylaş uygulamasına sürükleyip bırakabilir veya üzerlerine sağ tıklayarak paylaş seçeneğini seçebilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için her iki cihazın da aynı Google hesabına sahip olması gerekmektedir. Transferler otomatik olarak kabul edilecektir, hatta alıcının ekranı kapalı olsa bile. Ancak, her iki cihazın birbirine yaklaşık 5 metre mesafede olması gerektiğini unutmayın.

Yakındakilerle Paylaş özelliği aslında 2020 yılında duyurulmuştu. Google, bu özelliği Android cihazlar arasında hızlı dosya paylaşımı için geliştirmişti. Apple ise iOS ve macOS için AirDrop özelliğini 2011 yılında kullanıma sunmuştu. Google, Yakındakilerle Paylaş özelliğini sadece Android ve Windows için değil, Chrome OS’e de getirmişti.

Sonuç olarak, Google’ın Yakındakilerle Paylaş özelliği, Android cihazlar ile Windows PC’ler arasındaki dosya paylaşımını hızlandıran kullanışlı bir özelliktir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kolaylıkla dosya paylaşabilir ve istenmeyen gönderileri engelleyebilirler. Yakındakilerle Paylaş özelliği, Google’ın AirDrop’a alternatif olarak sunduğu bir çözüm olup, kullanıcıların dosyalarını hızlı ve güvenli bir şekilde paylaşmalarını sağlar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler