Apple GPT hakkında ilk ipuçları ortaya çıktı

Apple GPT hakkında ilk ipuçları ortaya çıktı

ABONE OL
23 Temmuz 2023, 17:46:05

Apple, gerçekleştirdiği yapay zeka (AI) destekli sohbet botu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yeni projeye “Apple GPT” adı veriliyor ve şu anda Apple’ın somut bir lansman planı bulunmuyor. Apple GPT, kendi büyük dil modeli olan Ajax’ı kullanıyor. Ajax, Google Cloud üzerinde çalışıyor ve Google JAX ile inşa edilmiştir. Apple’ın bu projeyi gizlilik etkileriyle birlikte ele aldığı ve birden fazla ekip tarafından üzerinde çalışıldığı biliniyor.

Diğer teknoloji şirketlerinin aksine, Apple generatif AI ürünlerini hızla işletmelere ve genel kullanıcı kitlesine sunmak konusunda henüz bir adım atmış değil. Apple, çalışanlarının ChatGPT’yi kullanmasını yasaklamış olsa da, Bloomberg’e göre mühendisler şirket içerisinde Ajax destekli sohbet botunu kullanmaktadır. Ajax özellikle makine öğrenmesi geliştirmesi için oluşturulmuştur.

Apple, AI teknolojisini uzun süredir yazılımına entegre etmektedir. Siri, Apple’ın en ünlü AI sistemi olarak trendi başlatan bir sesli asistandır. Ancak Siri’nin hala geliştirilmesi gereken alanlar olduğu bir gerçektir. Bu nedenle Apple, AI konusunda güçlenmek ve çalışmalarını ilerletmek için 2018 yılında John Giannandrea’yı işe almıştır. Giannandrea ve Craig Federighi, Apple’ın AI girişimini yönetmektedir.

Apple CEO’su Tim Cook, AI teknolojisinin Apple’ın yakından takip ettiği bir konu olduğunu belirtmiştir. AI ürünleri hakkında endişelerini dile getiren Cook, önemli sorunlar olduğunu ifade etmiştir. Diğer şirketler ise farklı büyük dil modellerini girişimciler ve araştırmacılar için erişilebilir hale getirmeye çalışmaktadır. Örneğin Meta, LLM LLaMA 2’yi Microsoft Azure platformunda sunmaya başlamıştır. Microsoft ise Bing arama ürününde OpenAI’nin GPT modelini kullanmaktadır.

Apple’ın AI alanındaki gelecek planları henüz net değil, ancak kaynaklara göre Apple gelecek yıl AI ile ilgili önemli bir duyuru yapmayı planlamaktadır. Bu duyuruyla birlikte Apple’ın AI alanındaki varlığını daha da güçlendirmesi bekleniyor. Apple GPT, şirketin AI teknolojilerindeki ilerlemelerini gösteren önemli bir adım olabilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler