Netflix Apple Vision Pro’ya özgün bir uygulama geliştirmiyor

Netflix Apple Vision Pro’ya özgün bir uygulama geliştirmiyor

ABONE OL
24 Temmuz 2023, 08:02:04

Netflix, Apple Vision Pro için özgün bir uygulama geliştirme planlarını rafa kaldırdı. Önceden iPad uygulamasının Vision Pro’da çalışacağını belirten haberler, Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On haber bülteninde yer aldı. Ancak, geliştiricilerin Vision Pro için özgün bir yazılım geliştirmek istememeleri durumunda iki seçenekleri olduğu belirtiliyor: iPad uygulamalarını olduğu gibi Vision Pro’da çalıştırmak veya bu uygulamaları Vision Pro’ya özgü hale getirmek. Netflix’in ise ilkinin yolunu seçtiği gözlemleniyor.

Bu durum, Netflix’in Vision Pro’ya özgü yazılım geliştirmek istemeyen pek çok şirket arasında ön plana çıkıyor. Özellikle Apple’ın uygulama içi satın alma sistemini reddeden bir şirket olmaları, iOS ve iPad uygulamalarının AirPlay’i desteklememesi ve Apple TV kanalları üzerinden Netflix’e abonelik oluşturulamaması gerçekleri ile birlikte dikkat çekici bir hâle geliyor.

Netflix’in iPad uygulamasının Vision Pro için yeterli olup olmadığına dair son kararı kullanıcı deneyimlerinin belirleyeceği düşünülüyor. Ancak, özgün bir uygulamanın olmayışının büyük bir sorun oluşturmayacağı düşünülse de, Vision Pro’nun Apple’ın gerçek anlamda ilk TV ürünü olması nedeniyle bu durum kullanıcılar nezdinde hayal kırıklığı yaratabilir.

Ayrıca, Netflix’in iPad uygulamasının diğer internet akış uygulamalarında bulunan özellikleri içermemesi veya hatalı olması ihtimali de bulunuyor.

Mark Gurman’a göre, Netflix’in Vision Pro’ya destek vermemesi, Apple’ın önemli geliştiricileri Vision Pro platformu için yazılım geliştirmeye ikna etme konusundaki genel bir sorun bağlamında değerlendiriliyor. Vision Pro’nun yüksek başlangıç fiyatı, düşük satış beklentileri ve üçüncü taraf uygulamaların Apple’ın ana rakibi Meta için bile bir sorun olması, bu mücadeleye katkıda bulunan faktörler arasında yer alıyor.

Vision Pro piyasaya sürüldüğünde, cihaz büyük bir iPad uygulamaları kütüphanesiyle birlikte gelecek. Ayrıca Disney Plus’ın da cihaza geleceği biliniyor. Mark Gurman, Zoom ve Microsoft’un da Vision Pro için yazılım geliştirmeyi taahhüt ettiklerini hatırlatıyor.

Gurman’a göre, Vision Pro uygulamalarının iPhone ve iPad uygulamalarından daha pahalı olacağı tahmin ediliyor. Ağır işlev ve profesyonel uygulamaların fiyatı ise $50 ile $250 arasında olabilir. Bu fiyatlar App Store için olağanüstü olsa da Vision Pro’da beklendiği kadar şaşırtıcı olmayacaktır. Ayrıca, bazı oyunların başlangıçta $40 ile $60 arasında fiyatlandırılacağı spekülasyonları da mevcut. Bu durum, karma gerçeklik gözlüğünün alıcılarının genellikle teknoloji meraklıları olacağı düşünüldüğünde mantıklı görünüyor.

Sonuç olarak, Netflix’in Vision Pro için özgün bir yazılım geliştirme planını rafa kaldırması, geliştiriciler arasında dikkat çeken bir durum oldu. Ancak, iPad uygulamasının Vision Pro’da kullanılmasıyla ilgili henüz kesin bir karar verilmedi. Buna rağmen, Apple’ın bu konuda önemli geliştiricileri ikna etmekte zorluk çektiği gözlemleniyor. Vision Pro’nun lansmanında büyük bir iPad uygulamaları kütüphanesiyle kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ayrıca diğer önemli uygulama sağlayıcılarının da bu platforma destek vereceği biliniyor. Mark Gurman’ın tahminlerine göre, Vision Pro uygulamalarının fiyatları iPhone ve iPad uygulamalarından daha yüksek olacak. Özellikle profesyonel uygulamaların fiyatlarının $50 ile $250 arasında değişmesi bekleniyor. Bu durum, Vision Pro’nun hedef kitlesi olan teknoloji meraklıları için makul görünüyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler