Microsoft Teams soruşturmasıyla karşı karşıya

Microsoft Teams soruşturmasıyla karşı karşıya

ABONE OL
27 Temmuz 2023, 21:39:55

Microsoft Teams, Slack tarafından 2020 yılında Avrupa Birliği’ne şikayet edilmişti çünkü şirket, Teams’i ürün paketlerine dahil etmişti. Bu şikayet sonrasında Avrupa Komisyonu tarafından Microsoft hakkında bir soruşturma başlatıldığı belirtildi. Slack, Teams’in Microsoft 365 ve Office 365’e dahil edilmesinin yasa dışı ve rekabete aykırı olduğunu iddia etmişti.

Nisan ayında Microsoft, soruşturmayı önlemek amacıyla Teams’i Office paketinden kaldırmayı kabul etmişti, ancak bu konuda net bir yol haritası sunmamıştı. Bu durum, endişeleri gidermek ve uzlaşma sağlamak için yeterli olmadı.

Avrupa Komisyonu, soruşturmanın başlatılmasıyla ilgili olarak Microsoft’un müşterilere üretkenlik paketlerine abone olduklarında Teams’e erişimin dahil edilip edilmeme seçeneği sunulmamasından endişe duyduğunu belirtti. Bunun, Teams’e bir dağıtım avantajı sağlayabileceği ve rakip teklifler arasındaki birlikte çalışabilirliği sınırlayabileceği ifade edildi.

Microsoft, soruşturma kararını “Avrupa Komisyonu’nun bu davadaki çalışmasına saygı duyduklarını” ve endişeleri giderecek çözümler bulma taahhüdünde bulunacaklarını söyledi.

Microsoft Teams, sadece bu olay nedeniyle değil, aynı zamanda geçmişteki ürünleri nedeniyle de Avrupa Birliği ile karşı karşıya gelmişti. 2009 yılında şirket, AB kullanıcılarına Internet Explorer kullanmaya zorlamak yerine farklı tarayıcı seçenekleri sunmayı kabul etti. Dört yıl sonra Avrupa Komisyonu, tutarlı bir şekilde görünen bir tarayıcı seçim ekranını durdurduğu için Microsoft’a 561 milyon Euro para cezası verdi.

Mevcut soruşturmanın karara bağlanması için kesin bir tarih belirtilmemiş olsa da, Avrupa Komisyonu’nun Microsoft’un kaderini açıklaması biraz zaman alabilir.

Başlıklar:
1. Microsoft Teams ve Slack: Avrupa Birliği’nde Yaşanan Rekabet Sorunu
2. Microsoft Teams’e Yönelik Soruşturma: Avrupa Komisyonu’nun Endişeleri

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler