RTÜK, Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçen Disney Plus’ı incelemeye aldı

RTÜK, Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçen Disney Plus’ı incelemeye aldı

ABONE OL
03 Ağustos 2023, 01:35:03

Disney Plus, Atatürk Dizisini Platformunda Yayınlamamak İçin Ermeni Lobisinden Gelen Baskılara Boyun Eğdi

Uluslararası yayın platformu Disney Plus, Türkiye’deki merakla beklenen Atatürk dizisini Ermeni lobisinden gelen baskılar sonucunda yayınlamamaya karar verdi. Ermeni lobi tarafından yapılan baskılar, Disney Plus’ın diziyi platformunda göstermemesi konusunda etkili oldu. Bunun üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, konuyu incelemeye aldıklarını açıkladı.

Atatürk Dizisinin Yayınlanmayacağı İddialarını RTÜK Araştırıyor

Disney Plus’ın Türkiye’de yayınlanması planlanan Atatürk dizisinin iptal edilmesi Ermeni lobisinden gelen baskılarla ilişkilendiriliyor. Ermeni lobisi, diziye karşı çıkarak platformda gösterilmemesi için Disney’e baskı yapmıştır. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Disney Plus’ı incelemeye aldıklarını ve Atatürk dizisinin neden yayınlanmadığına dair araştırma yapacaklarını duyurdu.

Disney Plus, orijinal dizi olarak Atatürk dizisini hazırlıyordu ancak Ermeni lobisince baskı aldığı ve bu yüzden platformda yayınlanamayacağı iddia edildi. Bir süre sonra RTÜK konuyu incelemeye aldı.

Disney Plus’ın ABD dışındaki ülkelerde yerel projelerini iptal ettiği bilinmekte olup, Türkiye’de merakla beklenen Atatürk dizisi hakkında da gelişmeler yaşandı. ABD’de Disney’e Ermeni lobisi tarafından Atatürk dizisinin Disney Plus üzerinde yayınlanmaması için baskılar yaptığı iddia edildi ve Disney’in söz konusu baskılar nedeniyle diziyi platform üzerinde yayınlamaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Birsen Altuntaş tarafından açıklama yapılmış, Atatürk dizisinin mülkiyet haklarının The Walt Disney Company çatısı altında faaliyet gösteren FOX TV’ye verildiği ve dizinin 29 Ekim’de yayınlanacağı duyurulmuştu. ABD’de yer alan radikal Ermeni topluluğu ise bu kararı zafer olarak kutlamaya başladı. Sosyal medyada Türk kullanıcılar bu karara tepkilerini dile getirirken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yerli içerik “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığı belirtilen Disney Plus hakkında inceleme başlattıklarını açıkladı.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler