Google Chrome ile arama daha kapsayıcı oluyor

Google Chrome ile arama daha kapsayıcı oluyor

ABONE OL
03 Ağustos 2023, 09:46:09

Google Chrome Güncellemesi İle Arama ve İndirme Deneyimini Geliştiriyor

Google Chrome internet tarayıcısının son güncellemesi, kullanıcıların arama ve indirme deneyimini iyileştiriyor. Yeni güncellemeyle birlikte, kullanıcılar aradıkları bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecek.

Google Arama’da Yapılan Değişiklikler

Yenilenen Chrome Android uygulamasında, kullanıcılar popüler Google aramalarını doğrudan adres çubuğunda görebilecek. Böylece, kullanıcılar ayrı bir arama kutusu açmadan istedikleri bilgilere daha hızlı erişebilecekler. Bu değişiklik, kullanıcıların arama süreçlerini daha kolay ve pratik hale getirecek.

Ayrıca, Chrome’un adres çubuğunda gösterdiği arama önerileri de güncelleniyor. İlgili arama önerileri, artık “uygun sitelerde” iOS ve Android’de Chrome mobil kullanıcıları için adres çubuğunda da görünecek. Örneğin, bir kullanıcı tatil yerlerini araştırırken, Chrome restoranlar veya turistik yerler hakkında arama yapma konusunda öneride bulunabilecek. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar ilgi duydukları konulara daha kolay bir şekilde ulaşabilecekler.

Android kullanıcıları için bir diğer yenilik ise öne çıkarılan konularla ilgili aramaları bulma özelliği. Tarayıcının Dokun ve Ara özelliğini kullanarak, Android kullanıcıları öne çıkan konularla ilgili aramaları hızlı bir şekilde bulabilecekler. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar gündemdeki haberler, popüler etkinlikler, trend olan konular hakkında daha fazla bilgi edinebilecekler.

iOS kullanıcıları ise daha fazla arama önerisiyle karşılaşacak. Yeni güncellemeyle birlikte, iOS kullanıcıları artık Chrome’un adres çubuğunda altı yerine on adet arama önerisi görebilecekler. Bu sayede, kullanıcılar daha fazla seçenek arasından istedikleri bilgilere ulaşabilecekler.

Masaüstü İndirme Deneyimi İyileştirmeleri

Google, Chrome’un masaüstü versiyonunda da indirme deneyimini iyileştirmek adına bazı değişiklikler yapıyor. Yeni güncelleme ile birlikte, Chrome’a yeni bir indirme tepsisi ekleniyor. Bu tepside, kullanıcılar son 24 saat içinde indirilen tüm dosyaları görüntüleyebilecek. Ayrıca, bu tepsiden indirilen dosyaların bulunduğu klasörlere erişebilecek ve indirme işlemlerini yönetebilecekler.

Yeni indirme tepsisi, indirme ilerlemesini gösteren ve tamamlandıktan sonra kısa bir süre açık kalan animasyonlu bir halkaya sahip. Bu sayede kullanıcılar, indirme işleminin ne kadar sürecek olduğunu takip edebilecek ve tamamlandıktan sonra tepsinin kendini otomatik olarak kapamasını sağlayabilecekler. Bu özellik, kullanıcıların indirme süreçlerini daha kontrollü bir şekilde yönetmelerini sağlayacak.

Google Chrome güncellemesi, hem mobil kullanıcılar hem de masaüstü kullanıcıları için bir dizi yenilik sunuyor. Bu yenilikler sayesinde, kullanıcılar aradıkları bilgilere daha hızlı erişebilecek, dosya indirme süreçlerini daha kolay yönetebilecek ve genel olarak Chrome’un kullanım deneyimini daha keyifli hale getirebilecekler.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler