Ankara Simidi (Meşhur Ankara Simit Tarifi)

Ankara Simidi (Meşhur Ankara Simit Tarifi)

ABONE OL
20 Kasım 2022, 20:22:50

Ankara Simidi Nasıl Yapılır?

Simit hamuru mayalandıktan sonra pekmez ile yapılmış sulu sosa batırılır. Sonrasında bol susam ile bulanır. Simit piştikçe sulu pekmezden geçen tadı daha bir belirginleşir. O karamelize yoğunluk simitle bütünleşir. İşin sırrı pekmezli suda yani..

Simit’in Unu İçin Malzemeler ;

  • 600 Gram Simitlik Un (Simitlik Un Nedir?)
  • 20 Gram Yaş Maya
  • 15 Gram Tuz (İki Çay Kaşığı)
  • 400 Ml Ilık Su
  • 40 Gram Toz Şeker
  • Pekmezli Karşım İçin Malzemeler ;
  • 150 Ml Su
  • 150 Ml Pekmez

Önce maya ılık su ve şeker derin bir kapta karıştırıp eritilir. Un, maya, tuz ve su ile hamur karıştırılarak yoğurulur. Hamur altı eşit parçaya bölünür. 10-15 dakika üzerine nemli biz bez örtülüp dinlendirilir. Her parça bir mermer tezgahın üstünde açılıp toparlanır, simit kıvamında olacak şekle getirilir ve birleştirilir. Pekmezli suya batırtılan simit hamurları susama bulanıp daha önceden hazırlanmış olan tepsiye dizilir. 180 derecede 25-30 dakika fırında pişirin. Sıcakken sakın dokunmayın biraz soğumasını bekleyin. Afiyet olsun !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal