Simit hamuru mayalandıktan sonra pekmez ile yapılmış sulu sosa batırılır. Sonrasında bol susam ile bulanır. Simit piştikçe sulu pekmezden geçen tadı daha bir belirginleşir. O karamelize yoğunluk simitle bütünleşir. İşin sırrı pekmezli suda yani..
Önce maya ılık su ve şeker derin bir kapta karıştırıp eritilir. Un, maya, tuz ve su ile hamur karıştırılarak yoğurulur. Hamur altı eşit parçaya bölünür. 10-15 dakika üzerine nemli biz bez örtülüp dinlendirilir. Her parça bir mermer tezgahın üstünde açılıp toparlanır, simit kıvamında olacak şekle getirilir ve birleştirilir. Pekmezli suya batırtılan simit hamurları susama bulanıp daha önceden hazırlanmış olan tepsiye dizilir. 180 derecede 25-30 dakika fırında pişirin. Sıcakken sakın dokunmayın biraz soğumasını bekleyin. Afiyet olsun !