Güzel Sanatlar denilince insanın aklına yaratıcılık, mükemmelliğe uygun bir şekilde ilk çağlardan bu zamanlara kadar sanatkârın kendini ifade ettiği çeşitli oluşumlar gelir. Güzel sanatlar iki şekilde sınıflandırılabilir. Geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar olarak ayırabiliriz. Geleneksel görsel sanatlar insanların duyu organlarını hedef alır ve oldukça tatmin edici özelliği vardır. Çağdaş görsel sanatlar ise güncelliğiyle ilgi çeker.
Yağlı, kuru ya da sulu boyalarla bir zemin üzerine el becerisi ile birlikte muhteşem bir ustalıkla çizilen eserlerdir. Resim çizmek hiçte kolay değildir. Doğa, eşya veya insanlar gibi çeşitli varlıkların resimlerini çizerler. Önceden herkesin büyük bir zevkle izlediği “Resim Sevinci” adlı programın sunucusu olan Bobb Ross‘u bilirsiniz. Muhteşem sanat eserleri vardır.
Edebiyat, kelimeler ile ortaya sunulan bir güzel sanattır. Nesir ve nazım yoluyla oluşturulan bütün eserler güzel sanatların bu kolu içerisinde yer alır. Oğuz Atay, Yaşar Kemal, Sabahattin Ali ünlü edebiyatçılarımız arasında yer alır.
Hayalde canlandırılan veya dünyada var olan varlıkların taş, çamur, tahta gibi malzemeler kullanılarak üç boyutlu olarak ortaya sunulmasıdır. Ressamlıktan daha zor olduğu doğrudur. Muhteşem bir sanat ister.
İnsanın içerisinde merak, heyecan, hayranlık uyandıran sanatlara Güzel Sanatlar denir. Demircilik, marangozluk gibi el işinden ziyade ruh ve duygusal karışımlarla ile birlikte ortaya sunulan eserlerdir.
Bildiğimiz sesleri melodi haline getirme sanatıdır. Ortaya çıkan melodiler sanki konuşur. Kulağa güzel gelen sesler dizisidir. Musiki ile uğraşan insanlara musikişinas denir.
Mimarlar insanların barınma ihtiyacını karşılamak için Sipariş üzerine, insanları estetik zevk ve isteklerine uygun yapıtlar oluşturmaktır. Konfor ve heybet esaslıdır, camiler, saraylar gibi bazı ünlü eserleri mimarlar oluşturur.
Bir Hikâyeyi canlandırıp seyircilere sunan bir sanat dalıdır. Şimdiki zamanlarda tiyatro eserleri kapalı odalarda değil de daha çok televizyonlarda sık sık karşılaşmaktayız. Ancak Türkiye’de hala çeşitli zamanlarda gösterim yapan tiyatrolar vardır.
Musiki yoluyla oluşturulan sanatsal melodileri insan hareketlerine uyarlayarak sunulan ritmik hareketlerdir. Estetik doyuruculuğu vardır. Ayrıca dans ederken spor yapılmış olacağından sağlık için de faydalıdır.