Bugün sizlere, hepimizin vazgeçilmezi Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan tatlılardan bahsedeceğiz. Her yemekten sonra sofralarımızın olmazsa olmazı haline gelmiştir tatlılarımız. Bir de tam malzemeleriyle tarife uygun bir şekilde yapabildik mi, o zaman Atalarımızın dediği gibi tadından yenmiyor gerçekten.
Keşkülün malzemeleri ve keşkülün nasıl yapılacağına dair kısımlara geçmeden önce, yediğine içtiğine dikkat eden diyet yapanlar için ufak bir not düşelim. Keşkül 1 kasesi ( kasenin 200 gr aldığını düşünerek ) 294 kaloridir. Diyet yapanların ödül günleri vardır, o ödül günlerinde 1 kase keşkül ile ufak bir kaçamak yapabilirler fakat sonradan bunu sıkı bir sporla yakmakta fayda var. Diyet yapanlarında gönlünü aldıysak gelelim keşkülün malzemelerine.
Keşkül Malzemeleri
Servis için;
Keşkülün yapılışı;
Süt, yumurta sarısı, toz şeker, buğday nişastası ve toz bademini derin bir tencereye koyalım. Öncelikle tencereye döktüğümüz bu malzemeleri iyice karıştıralım. Ardından orta ateşte derecesin, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamakta olan keşkülümüze hindistan evizimizi ekliyoruz. Kıvamına gelen kadar karıştırdığımız keşkül kıvamını bulunca karıştırmayı bırakıp, ocağı kapatıyoruz ve kaselere aktarıyoruz. Kaselere aktardığımız keşküllerimizin üzerlerine çiğ badem ve Antep fıstığı ile süsleyip soğumaya bırakıyoruz. Yazımızda da belirttiğimiz gibi tatlılarda kıvam tutturmak çok önemlidir. Bu yüzden keşkülün akışkan kıvamını tutturabilirsek, damak tadımıza uygun bir tatlı ortaya çıkarmış oluruz.
Afiyet olsun.