Linux Nedir?

Linux Nedir?

ABONE OL
21 Aralık 2022, 14:41:32

Linux, serbestçe dağılımı yapılabilen açık kaynaklı bir işletim sistemidir. PC veya mobil cihazlara kurulabilen bu işletim sistemi Windows alternatifi olarak karşımıza çıkar. Peki Linux nedir? Sorunuzun cevabı ve detaylar yazımızda..

Linux Nedir?

Linux, serbestçe dağıtımı yapılan ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Windows alternatifi ve tamamen ücretsizdir. Linux, Finlandiya’da Finlandiya Üniversitesi’nde öğrenciliğini yapan Linus Torvalds’ın ve İnternet üzerinde Linus’a destek olan bir çok yazılımcının katkısı ile geliştirilmiştir. Linux, kullanıcıların işletim sistemini deneyimlemesiyle geliştirilir, dünya devlerinden birine ait değildir ve açık kaynaklıdır.

Linux kişisel kullanım harici internet sunucusu ve ağ elemanı olarak da kullanılır. Birçok ağ sistemi de Linux işletim sistemi ile beraber çalışmaktadır ve Linux’un bu sistemler için önemi hayatidir. Bu şekilde Linux Nedir? sorusunun cevabını sizlere vermiş olduk.

Türkiye’de Linux

Türkiye’de Linux’u genel olarak İnternet Servis Sağlayıcıları ve çeşitli ağ yöneticileri kullanmaktadır. Türkiye’de kurumsal olarak Linux kullanımı çok yaygın olsa da kişisel kullanımda Linux için aynı sözleri söyleyemeyeceğiz. Yine de geliştiricilerin Türkiye’de de Linux’u geliştirmek için çalışmaları devam etmektedir.

Linux Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Bilgisayar ile ilgilenmekten, her şeyini kurcalamaktan, üzerinde çeşitli değişiklikler yapmaktan hoşlanıyorsanız Linux kullanmanız sizin için doğru bir karar olabilir. Eğer bilgisayar hakkında yeterince bilgi sahibi değilseniz ve bilgisayarınızı kurcalamaktan hoşlanmıyorsanız, bilgisayarınız bozulunca dışarıdan destek almak istiyorsanız Linux kullanmanız pek de doğru olmayacaktır.

Linux daha performanslı ve Windows’a göre daha rahat çalışan bir işletim sistemi olsa da, bu işletim sisteminde oyunlar, bazı programlar hala fazlasıyla sıkıntılı. Sadece temel oyunları oynatabilen Linux (CS:GO gibi) sizleri bazı durumlarda yarıyolda bırakabilir.

Peki sizler Linux işletim sistemini kullanıyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
tokat haberleri