Android QR okuma işlemi uzaktan daha kolay olacak

Android QR okuma işlemi uzaktan daha kolay olacak

ABONE OL
06 Ağustos 2023, 02:48:58

Google, Android Telefonlara Yeni Bir Özellik Ekliyor: Otomatik Yakınlaştırma

Android telefon kullanıcıları, yakında uzak QR kodlarını okumakta daha az zorluk yaşayabilir. Google, kamera çerçevesinde bir QR kodunu otomatik olarak algılayan, yakınlaştıran ve okuyan yeni bir kod tarayıcı üzerinde çalışıyor. Bu özellik henüz cihazlara gelmiş değil, ancak Google’ın geliştiricilere sunduğu en son API’lerde yer alıyor.

Yeni Otomatik Yakınlaştırma Fonksiyonu Kullanıcı Deneyimini Artırıyor

Eğer geliştiriciler kod tarayıcı API’sını uygularsa, kullanıcıların kamera izinlerini vermesine gerek kalmayacak. Bu, geliştiricilerin özel bir deneyim oluşturmak zorunda kalmadan zaman kazanmalarına yardımcı olacak. API, kullanıcılar için gizliliği korumak amacıyla QR kodlarını yorumlamak için Google’ın cihaz içi makine öğrenimini kullanıyor.

Ayrıca, yeni otomatik yakınlaştırma fonksiyonu, uygulamalara eklenebilecek yeni ML Kit Barkod Tarama API kütüphanesi sürüm 17.2.0’da mevcut. Bu güncelleme, kolay QR kodu tarama özelliğini Android kullanıcılarına sunmayı hedefliyor.

Android uzmanı Mishaal Rahman, yöntemin Android 13 veya daha yeni sürümleri çalıştıran cihazlara gelebileceğini belirtti. Ancak, özelliğin yalnızca Google Pixel cihazlarında mı kullanılabileceği veya diğer üreticilerin cihazlarına da dağıtılıp dağıtılmayacağı henüz net değil.

Alt düzey kameralarla donatılmış Android akıllı telefonlarda bu yeni özelliğin ne kadar etkili olacağı da tartışma konusu. Ancak, geliştiricilerin uygulamalarında ve yaygın olarak kullanılan cihazlarda kullanılabilmesi için büyük bir ilgi çeken bir özellik olduğu söylenebilir. Google’ın yakında bu özelliği daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunması bekleniyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler