Google aktif olmayan hesapları kaldıracak

Google aktif olmayan hesapları kaldıracak

ABONE OL
09 Ağustos 2023, 21:54:35

Google, geçtiğimiz Mayıs ayında yeni bir politika duyurarak etkin olmayan hesaplarla ilgili güvenlik açıklarına odaklanacağını ve bazı hesapları sileceğini duyurdu. Bu politika doğrultusunda, özellikle yeni açılan ve hiç giriş yapılmayan hesaplar hedef alınacak. Ancak, kitap, film, hediye kartı bakiyesi gibi hesaplar ile aktif olan YouTube kanallarına bağlı olan hesaplar silinmeyecek. Bir hesabın silinmesini engellemek için kullanıcıların iki yılda bir Google hesabına giriş yapması veya hesaba bağlı bir Google hizmetini kullanması gerekecek.

Google, aktif olmayan hesapları ve içerikleri silmeye 1 Aralık 2023 tarihinde başlayacak. Silinmeden önce, etkilenen hesapların sahiplerine uyarı bildirimleri gönderilecek ve yedek mail adresleri ayarlanmışsa, bilgiler yedek adreslere gönderilecek. Böylece kullanıcılar önceden haberdar olabilecekler.

Bu yeni politika, güvenlik açıklarını en aza indirmek ve hesapların güvende kalmasını sağlamak amacıyla uygulanmaktadır. Google, eski güvenlik yöntemlerinin tekrarlanan parolalar gibi zayıf olduğunu belirtmektedir. Bu nedenle, etkin olmayan hesapların sınırlı bir süre sonra silinmesi gerekmektedir.

Kullanıcılar, hesaplarının silinmesini önlemek için düzenli olarak Google hesaplarına giriş yapmalı veya hesaplara bağlı bir Google hizmetini kullanmalıdır. Bu şekilde, hesaplarının güncel ve aktif kalmasını sağlayabilirler.

Google’ın bu yeni politikası, kullanıcı güvenliği ve hesapların korunması için önemli bir adımdır. Kullanıcılar, hesaplarının güvende kalması ve verilerinin korunması için bu politikaya uymaları gerekmektedir. Aksi takdirde, hesaplarının silinebileceği unutulmamalıdır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler