Polis Binlerce Suçlunun Şifreli Telefonuna Girmeyi Başardı!

Polis Binlerce Suçlunun Şifreli Telefonuna Girmeyi Başardı!

ABONE OL
08 Aralık 2022, 18:48:24

Polis binlerce suçlunun şifreli telefonuna girmeyi başardı! Avrupa üzerinde ön plana çıkarılan suçla mücadele kapsamında teknolojik ilerlemeler ve özellikle yeni seçenekler herkesi etkileyen bir detay yaratıyor. Bu yüzden yeni bir operasyon yapıldı diyebiliriz.

Suçla ilgili kişilerin pek çok konuda gündem haline getirdikleri ve çok daha sıkı şekilde ön plana çıkardıkları platformlar var. Malumunuz bu platformlar konusunda güvenli hizmetler her zaman öne çıkıyor. Encrochat isimli bir uygulama (ya da platform) binlerce suçlunun kullandığı bir uygulamadır. Bu uygulamayı Avrupa üzerinde pek çok polis görmeyi başardı ve kolluk kuvvetlerinin çalışması ardından gerekli bütün şifreler çözüldü.

Polis operasyonlarında en büyüklerinden biri!

Özellikle sisteme başarılı bir şekilde giriş yapan, daha doğrusu sızan polis için yaklaşık yüz milyon şifreli mesaja erişim sağlandı. Bu sayede peş peşe operasyonlar gerçekleşti ve bu operasyonlarla birlikte pek çok Avrupa ülkesinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Avrupa üzerinde Birleşik Krallık, Hollanda, Norveç, İsveç ve Fransa üzerinde yapılan bu eş zamanlı operasyonlar dahilinde 54 Milyon pound para ile birlikte 77 silah ve 2 tona yakın uyuşturucu ele geçirildi. Bununla birlikte 746 şüpheli göz altına alındı.

Bu süreçlerle birlikte yeni nesil güvenlikli telefonlarla ilgili olarak da çözümler ön plana çıkarıldı diyebiliriz. Yüksek güvenlikli telefonlarla ilgili olarak hepsi birer Android cihaz olmasından dolayı pek çok çalışmanın hacklenmesi durumu, GPS, kamera ve mikrofon ayarlarından doğrudan siteye erişildi diyebiliriz.

Aylar süren  operasyonla ulaştı!

Aylar süren arama ve operasyon izlemesi sonrasında erişilen bu çalışmalar ve suçlular için polisin bizzat yaptığı incelemeler çok işe yaradı. Buradaki mesele tam olarak hack vakası oluyor aslında. Polis ihtiyaç dahilinde bilgilere erişebiliyor. Kolluk kuvvetleri tarafından Encrochat üzerinde yer alan verileri izlemesi ortalama 1 Nisan tarihi ile başlıyor. Sisteme giriş için de Mart ayı dahilinde oluştu.

Uçtan uca şifreli olarak kullanılan uygulamaların dahi bu denli free verdiği bir teknolojik durumda nasıl bir izleme ya da telefona girme yapıldı görüyorsunuz. Aslında belirli oranlarda suçluların yakalanması açısından 200 den fazla kişinin can güvenliği için ön plana çıkarılan tehdit durumları da önlenmiş oldu tabi bu yakalanmalarla birlikte.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler