Netflix film birimini yeniden yapılandırıyor

Netflix film birimini yeniden yapılandırıyor

ABONE OL
31 Mart 2023, 14:42:21

Netflix Film Birimi Daha Az Film Yayınlayacak

Netflix’in son iki yılda her hafta en az bir yeni film yayınlama geleneği, şirketin yeni bir yapılanmaya gitmesiyle değişiyor. Bloomberg’in haberine göre, Netflix film birimini yeniden yapılandıracak ve bu değişiklikle birlikte daha az film yayınlayacak.

Yeniden yapılandırma süreci kapsamında, bütçesi 30 milyon dolar veya daha az olan küçük projeler üzerinde çalışan ekibin ve yapımı 30 milyon ila 80 milyon dolar arasında değişen orta bütçeli filmler üreten birimin birleştirilmesi planlanıyor. Ancak bu yapılanmayla birlikte bazı çalışanların işini kaybedeceği de açıklanmıştır. Ne kadar çalışanın işinden çıkarılacağı konusunda net bir bilgi verilmese de, Lisa Nishimura ve Ian Bricke gibi üst düzey iki isim şirkete veda edecek.

Netflix’in kendi filmlerini hazırlama kararı, stüdyoların filmlerini şirkete lisanslamak yerine kendi yayın hizmetlerini oluşturmaya başlamasından sonra artmıştı. Şirket, küçük ve orta bütçeli filmler üzerinde çalışan birimlerinin yanı sıra büyük bütçeli projeler geliştiren bir bölümü de bulunuyor. Ancak son yapılanmanın bu bölümü nasıl etkileyeceği hala bilinmiyor.

Netflix film biriminden şimdiye kadar büyük bir ses getiren bir yapım çıkmamıştır. Şirketin Top 10 sayfasına göre, 2021 ve 2022’de en çok izlenen filmler arasında Red Notice, Don’t Look Up ve Glass Onion: A Knives Out Mystery gibi orijinal yapımlar yer alıyor. Bu durum, Netflix’in film birimi şefi Scott Stuber’ın bu yıl içinde yayınlanacak içerik sayısını azaltma kararı almasına sebep oldu. Böylece platformun yüksek kaliteli projelere odaklanacağı ifade edildi.

Netflix, son dönemde yaptığı bu yapılanma ile tartışma yaratırken şirket, bu kararın film izleyicilerine daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla alınan bir karar olduğunu ve bu sayede daha yüksek kaliteli projelerin ortaya çıkacağını açıkladı.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler