İthalatçı garantisi ve Türkiye garantisi arasındaki farklar

İthalatçı garantisi ve Türkiye garantisi arasındaki farklar

ABONE OL
02 Nisan 2023, 01:10:22

Teknolojik cihazlar, günümüzde insanların en çok talep ettiği ürünler arasındadır. Ancak, cihazları alırken insanlar genellikle ithalatçı garantili ve Türkiye garantili arasındaki farkı merak etmektedir. İthalatçı garantisine sahip olan ürünler genellikle Türkiye garantili ürünlere göre daha uygun fiyatlıdır. Ancak, bu farklılık sadece fiyat tarafında değil, aynı zamanda garanti hizmeti tarafında da kendini göstermektedir.

Türkiye garantisi, üretici markanın kendi resmi garantisi iken, ithalatçı garantisi ile ürünü Türkiye’ye getiren firmanın sunduğu garanti hizmetidir. Ürünü Türkiye’ye getiren firma, teknik servis ile anlaşarak hizmet vermeyi sağlar. Ancak, teknik servisin kalitesi istenilen seviyede değilse sorunlar meydana gelebilir.

Türkiye garantili ürünlerde, servis kaydı, orijinal parça ile değişim, destek, aynı ürün ile bire bir değişim gibi hizmetlerin hepsi sunulur. İthalatçı garantisine sahip olan ürünlerde ise ithalatçı firma Türkiye’de kendisi veya başka bir teknik servis aracılığıyla hizmet sunar ve ürün değişimi, parça değişimi gibi hususlar tamamen ithalatçı firmanın inisiyatifindedir.

Paralel ithal edilen telefonlarda IMEI kaydının yapılmaması durumu meydana gelebilir ve daha kötüsü ürün orijinal olmayabilir. Böyle bir durum meydana geldiğinde garanti hizmeti ve teknik servis desteği geçersiz hale gelir.

Türkiye garantisi bulunan ürünlerde bir arıza ya da problem olduğunda, ithalatçı garantili ürünlere göre daha iyi hizmet verilmektedir. Türkiye garantili ürünlerde parça değişimi ve ürün değişimi garanti kapsamında gerçekleştirilir ve parça değişimleri direkt olarak orijinal parçayla yapılmaktadır.

Normal şartlarda ithalatçı garantisine sahip olan ürünler orijinal ürünlerdir ve ithal eden firma doğrudan üretici firma ile anlaşıp ürünleri Türkiye pazarına getirerek satışını yapar. Ancak, ithalatçı garantisinde kullanıcıların mağdur edilmemesi açısından ithalatçı firmanın önemli olduğunu ve satın alım yaparken bu unsurların dikkate alınması gerektiğini belirtmek isterim.

İthalatçı garantisi ve Türkiye garantisi arasındaki farkların iyi bilinmesi, alınacak ürünler açısından son derece önemlidir. Bu nedenle, cihaz alırken dikkatli olmak ve ihtiyaçlarına uygun olanı seçmek gerekmektedir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler