MITM Nedir? MITM Hakkında Bilgiler

MITM Nedir? MITM Hakkında Bilgiler

ABONE OL
07 Nisan 2023, 17:39:52

Siber Güvenlik: MITM Saldırılarına Karşı Engelleme Yöntemleri

Siber saldırılar günümüzde ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturmaktadır. Bu saldırılardan biri de MAN-IN-THE-MIDDLE (MITM) olarak bilinmektedir. MITM saldırıları, ARP spoofing yöntemi kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Siber saldırgan, ilk olarak network veya WI-FI ağınıza bağlanarak Gateway ile kurban olarak belirlediği bilgisayar arasına girer ve sürekli olarak ARP saldırısı yaparak networkteki gateway olarak yayın yapar. Bu yayın sonucunda, kurban bilgisayarının gateway olarak saldırganın bilgisayarını kullanması sağlanır.

MITM saldırısı, kullanıcının çoğu kez herhangi bir problemi gözlemleyemeyerek bağlantısına devam etmesiyle gerçekleştirilir. Ancak, girmekte olduğu tüm sitelerin filtrelenmesi ve girilen kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin saldırganın eline geçebilme riski, bu saldırılar için önemli bir risk oluşturmaktadır. Ayrıca, SSL kullanılsa dahi, http trafiğine yönlendirme uygulanabilmektedir.

MITM saldırısından korunmak için kullanıcının güvenmediği kablosuz ağlara bağlanmaması gerekmektedir. Ayrıca, güvenli olmayan veya şifreli olmayan ağlardan uzak durarak güvende kalabilme şansı artar. Güvenli olan internet tarayıcılarının kullanılması ve bir bilgi girerken sitede SSL sertifikasının yer alıyor olması da önemlidir. Mozilla Firefox, yapılan MITM testlerinde SSLstrip ile aldatılamadığı için güvenli bir seçenektir.

MITM saldırılarının önlenmesi için kablosuz ağa mac filtreleme uygulanması önerilmektedir. Kullanıcıların ücretsiz ve parolasız kablosuz ağlara erişmesi veya mevcut ağlarında hızlıca giriş yapabilmek için basit şifreler kullanması da MITM riskini artırmaktadır. Yeni nesil modemlerde kullanılan WPS otomatik şifre tanımlama sistemi, bu riski ortadan kaldırmak için kapalı hale getirilmelidir.

MITM saldırılarına karşı önlemler almak, kullanıcıların kişisel bilgilerinin güvenliğini korumak için son derece önemlidir. Bu önlemleri alarak, kullanıcıların siber saldırılardan korunması sağlanabilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler