Sertleşen Slime Nasıl Yumuşatılır?

Sertleşen Slime Nasıl Yumuşatılır?

ABONE OL
20 Nisan 2023, 03:04:01

Sertleşen slime, çocukların severek oynadığı oyun hamurundan biridir. Ancak zamanla havayla temas edip kuruması sonucu sertleşebilir. Bu durumda slime’ı kullanmak mümkün olmaz. Neyse ki, sertleşen slime nasıl yumuşatılır sorusunun cevabı basittir. Su veya nemli bir bezle slime’ı nemlendirmek ve birkaç dakika bekletmek, slime’ın yeniden yumuşamasına yardımcı olacaktır. Başka bir yöntem ise baby yağı veya nemlendirici kullanmaktır. Bu sayede slime’ın eski yumuşak haline dönmesi sağlanabilir.

Slime oyun hamuru ile oynayan çocuklar, şekiller yaparak eğlenirler. Ancak, slime kutusunda saklanmadığında veya saklama koşulları doğru sağlanmadığında sertleşebilir ve yeniden şekillendirilemeyebilir. Bu durumda, çocuklar yeni bir slime almak isteyebilirler. Fakat, sertleşen slime nasıl yumuşatılır? Evde slime nasıl yumuşatılabilir? Yazımızda bu soruların cevabını bulabilirsiniz.

Sertleşen Slime Nasıl Yumuşatılır? Evde Slime Yumuşatılabilir Mi?

Sertleşen slimeyi yumuşatmak için bir kaç adımı deneyebilirsiniz.

1- İlk olarak, az miktarda su ekleyerek yoğurunuz. Bazı marka slimeler su ile yumuşayabilir. Yoğurdukça yumuşarsa, istediğiniz kıvama gelene kadar su ilave edebilirsiniz. Yumuşamazsa diğer adıma geçiniz.

2- Antibakteriyel jel ekleyerek yoğurunuz. Antibakteriyel jel etkisiyle slime yumuşayabilir. Eğer yumuşarsa, slime bakteri tutmayan özelliğe de sahip olacaktır.

3- Az bir suya biraz nemlendirici losyon ekleyin ve karıştırın. Daha sonra slimeı içine ekleyerek yoğurunuz. Slimeniz yumuşayabilir ve eski haline dönebilir.

4- Slime’ı ılık suda bir dakika bekletin, sonra suyunu damlatın ve sıkın. Mikrodalga fırında 10-15 saniye bekletin. Mikrodalga fırından çıktıktan sonra üzerine biraz nemlendirici losyon veya krem dökün ve yoğurmaya başlayın (dikkat edin eliniz yanmasın).

 

Bu adımlardan biri slimenizi yumuşatmaya yetecektir. Artık çocuklarınız slime ile eğlenmeye devam edebilirler.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler