Google Play, İngiltere’de üçüncü taraf faturalandırma seçenekleri sağlayacak

Google Play, İngiltere’de üçüncü taraf faturalandırma seçenekleri sağlayacak

ABONE OL
22 Nisan 2023, 02:44:03

Android Uygulama Geliştiricileri İçin Google Play Faturalandırma Sistemi Güncellendi

Teknoloji devi Google, Birleşik Krallık’taki Android uygulama geliştiricilerinin faturalandırma sistemleri konusunda daha fazla seçenek sunmak için harekete geçti. CMA’nın (Rekabet ve Pazar Otoritesi) Google’ın uygulama geliştiricilerin yalnızca Google Play Faturalandırmasını (GPB) kullanmasını sağlayarak rekabet yasasını ihlal edip etmediğine yönelik soruşturması sonrasında, Google İngiliz geliştiriciler için üçüncü taraf faturalandırma seçeneklerini kısıtlamayacak.

Yeni düzenlemeler, uygulama dağıtımı ve uygulama içi satın almalarda ücretlerin düşürülmesiyle birlikte, tarafsız bir şekilde sunulan alternatif bir uygulama içi faturalandırma sisteminin getirilmesini de kapsıyor. Google Play Faturalandırma varsa hizmet ücreti %4, yoksa %3 oranında azaltılacak. Böylece geliştiriciler, her işlemin %15’ini Google’a ödeme yerine, kurum içi seçeneği sunmak için %11 veya üçüncü taraf bir sistem seçmek için %12 ödeme yapacak.

Tüm taraflar, taahhütleri 19 Mayıs’a kadar görüşmeye davetli olup, kesinleşmesinden sonra ilk etapta oyun dışı uygulamalara yönelik olarak aktif hale gelecektir ve en geç Ekim 2023’e kadar süreç tamamlanacaktır.

Bu yenilikler sayesinde, İngiltere’deki Android uygulama geliştiricilerinin faturalandırma sistemleri konusunda daha fazla seçenekleri olacak. Google, geliştiricileri desteklemek için bu tür güncellemeleri daha da sık gerçekleştirmeye devam edecektir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler