Modeme Bağlı Cihazları Görme Programı (2023) Wifi’de Kimler Var!

Modeme Bağlı Cihazları Görme Programı (2023) Wifi’de Kimler Var!

ABONE OL
27 Nisan 2023, 12:47:46

2023 yılında piyasaya sürülen “Modeme Bağlı Cihazları Görme Programı – Wifi’de Kimler Var!” adlı yazılım, ev veya iş yerinizdeki modemde hangi cihazların bağlı olduğunu tespit etmenize olanak tanır. Program, kullanıcı dostu arayüzü sayesinde tüm cihazları listeleyerek cihazların bağlantı hızlarını, IP adreslerini ve markalarını görüntüleme imkanı sağlar. Bu özellikleri ile program, internet bağlantı hızınızı kontrol etmenizi kolaylaştırır ve cihazların güvenliği ile ilgili endişelerinizi giderir. Eğer modemde kimlerin bağlı olduğunu öğrenmek istiyorsanız, “Modeme Bağlı Cihazları Görme Programı”nı kullanabilirsiniz.

Modem Arayüzüne Nasıl Girilir?

Modem arayüzüne girmek için öncelikle tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.1 yazmanız ve “Enter” tuşuna basmanız gerekiyor. Kullanıcı adı ve şifrenizi doğru bir şekilde girdiğinizde modemin arayüzüne ulaşabilirsiniz. Modeminize bağlı olan cihazların MAC adreslerini görüntüleyebileceğiniz bir sayfa karşınıza gelecektir.

Modeme Bağlı Cihazları Görme Programı (2023) Wifi’de Kimler Var!

Günümüzde hemen hemen bütün teknolojik aletler, internete bağlanmadan yararsız hale geliyor. Bu nedenle internete bağlanmak için en çok kullanılan yöntemlerden biri de Wifi bağlantısıdır. Modemlerin sahip olduğu Wifi bağlantısı ise en az 8 karakterli bir şifre ile korunmaktadır.

TTNET Modemleri için Modeme Bağlı Cihazları Görme İşlemi Nasıl Yapılır?

TTNET internet sağlayıcısını tercih eden birçok kişi, internete erişmek için TTNET modemlerini kullanmaktadır. TTNET etiketine sahip modemlerde kablosuz modeme giren cihazları görmek isteyenler, şu adımları takip edebilirler:

– Öncelikle modem arayüzüne girebilmek için tarayıcınızı açın ve adres çubuğuna 192.168.1.1 yazarak “Enter” tuşuna basın. Sizi kullanıcı giriş ekranı karşılayacaktır. Bu ekran üzerinde kullanıcı adı kısmına “admin” yazın. Şifre alanına ise “turktelekom” yazın. Şifre hatalı uyarısı alırsanız şifreyi “ttnet” olarak deneyin.
– ZyXEL veya Asus marka modeme sahipseniz, hemen giriş ekranında modeminize bağlı cihazları görebilirsiniz. Cihaz adları da listede görüntülenecektir.
– TP-LINK marka modeminiz varsa bağlı cihazların listesi ana ekranda görünmeyecektir. Sol tarafta yer alan “Wireless” sekmesine tıklayın ve açılan menüden “Statistic Info” seçeneğini seçin. Bu işlem sonrasında modeme bağlı olan tüm cihazların listesi açılacaktır.

AirTies Modemleri için Bağlı Cihazları Görme İşlemi Nasıl Yapılır?

AirTies marka modemlerde ağa bağlı cihazları görmek isteyenler, ara yüz ekranında sol tarafta yer alan “LAN (Yerel Alan Ağı)” seçeneğine tıklamalıdır. O an modeminize bağlı olan tüm cihazların listesini görebilirsiniz.

Modeme Bağlı Cihazları Görme Programı

Bazı kullanıcılar için modem arayüzüne sürekli olarak girmek can sıkıcı olabilir. Bu nedenle Wireless Network Watcher adlı bir program kullanarak modeme bağlı cihazların tam listelerini MAC adresleri ve hatta cihazın kullandığı Network kart modeli ile birlikte görebilirsiniz.

Modeme Bağlı Cihazları Görme CMD

CMD komut satırı Windows işletim sistemi üzerindeki birçok işlemi yapabilmeyi sağladığı gibi modemi kullanan cihazları görme işleminde de son derece etkilidir. Komut satırı ekranında “netstat” yazarak bağlı olan tüm cihazlar görüntülenebilir.

Sonuç olarak, modem arayüzüne girmede yaşanan sorunlara rağmen modeme bağlı olan cihazları görme işlemi oldukça kolaydır. Yukarıda paylaşılan bilgilerle, TTNET, AirTies ve diğer marka modemlerde bağlı cihazları görmeniz mümkündür. Ayrıca Wireless Network Watcher veya CMD programlarını kullanarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler