Microsoft Designer AI destekli yeniliklerle grafik tasarım savaşına katılıyor

Microsoft Designer AI destekli yeniliklerle grafik tasarım savaşına katılıyor

ABONE OL
29 Nisan 2023, 07:07:56

Microsoft, grafik tasarım aracı olan Microsoft Designer’ı yenileyerek kullanıcılarına daha fazla özellik sunuyor. Sosyal medya gönderilerini tasarlarken zaman kazandıran bir dizi yeni özellik ekleyen platform, yakın zamanda Edge web tarayıcısı üzerinden doğrudan erişilebilir olacak. Rakip Canva gibi grafik tasarım hizmetlerine karşı mücadele etmek amacıyla eklenen AI destekli yaratıcı araçlar da dikkat çekiyor.

Microsoft Designer, AI destekli metinden resme özellikleri gibi benzer araçları da içeriyor. Kullanıcılar, metin uyarıları kullanarak resimler oluşturabilir ve davetiyeler, tebrik kartları ve sosyal medya gönderileri gibi projelere dahil edebilir. DALL-E ve Adobe Express’in bir kombinasyonu gibi düşünülebilir. Ancak, önemli kısıtlamaları da bulunuyor.

Microsoft, Edge web tarayıcısı için Designer uygulamasının bir sürümünü sunuyor. Tarayıcının yan çubuğuna yerleşik olarak kurulan Designer, kullanıcıların yeni bir projeye başlamalarını ve Facebook, Twitter veya Pinterest gibi platformlara başka bir pencereye geçmeden yayınlamalarını sağlıyor. İndirilebilir bir uzantı gerektirmez ve üzerinde çalıştığınız gönderinize dahil etmek için öneriler sunar.

Perşembe gününden itibaren Microsoft Designer, AI ile metin oluşturma özelliği de ekliyor. Kullanıcılar, açılır menüden bir hedef seçerek metnin açısını şekillendirebilir ve kısa bir açıklama yazabilir. Uygulama, sosyal medya gönderilerinde kullanılabilecek bir dizi etiket ve başlık sunar ve projeye iyi uyabilecek yazı tiplerini bile önerir.

Microsoft, Designer’da yeniliklerin yanı sıra bitmiş tasarımları da canlandırmak için animasyon özellikleri de ekledi. Kullanıcılar, metin geçişleri ve animasyonlu arka planlar uygulayabilir. Özelliklerin AI destekli olması, ancak platformun sıfırdan animasyonlu varlıklar üretip üretmeyeceği belirsiz.

Microsoft Designer şu anda önizleme aşamasında olup henüz tam bir çıkış tarihi yok. Ancak bekleme listesi kaldırıldı, bu nedenle şimdi herkes erişebilir ve Canva ve Adobe Express gibi rakiplerle nasıl karşılaştığını görebilir. Şu an itibariyle, Microsoft’un yapması gereken bir takım işler var. Canva ve Adobe, son haftalarda grafik tasarımı amatör kullanıcılara daha erişilebilir hale getirmek için kendi AI destekli özelliklerini yayınladı.

Microsoft Designer’ın AI destekli özellikleri gelecekte daha da geliştirilerek yayınlanmaya devam edecektir. Tasarımın boyutlandırılması ve sosyal medya düzenlerinin farklı boyut seçenekleri sunulması gibi özellikler, biçimlendirme sorunlarını azaltacaktır. Microsoft Designer’ın AI destekli özellikleri, grafik tasarımı amatörleri için etkili bir araçtır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler