League of Legends FPS Arttırma Yöntemleri

League of Legends FPS Arttırma Yöntemleri

ABONE OL
23 Kasım 2022, 17:21:19

League of Legends, oyun dünyasının en çok sevilen ve favori haline gelen oyunlarından bir tanesidir. Riot Games stüdyosu tarafından geliştirilen bu oyun 2009 yılında Ekim ayında piyasaya sürdürülmüştür. Geçmişten günümüze kadar birçok başarıya imza atan lol, gün geçtikçe çok daha iyi bir şekilde gelişmeye ve oyuncu kazanmaya devam etmektedir. e-Spor dünyasını domine eden yapılardan birisi olmakla birlikte, birçok oyuncunun vazgeçemeyeceği bir yapıya sahiptir.

LoL FPS Sorunu Nedir?

Genel olarak bilgisayarların oyun esnasında kasması yani bilgisayarlarımızın eski model olmasından kaynaklı diyebilirim. FPS, genel olarak yüksek donanımlı cihazlarda en iyi şekilde alınmaktadır. Düşük sistemli bilgisayarda maallesef bu tür sıkıntılar olabilmektedir. Genel olarak oyun oynarken kasma var ise 60 FPS altında alıyorsunuz demektir. Çünkü eğer 60 veya üstü ise oyunu stabil ve takılmadan oynayabilirsiniz.

LoL FPS Sorunu Çözüm Yolları

Sizler için en güncel LoL fps sorunu çözüm yolları bularak paylaşmak istiyorum. Bu çözüm yolları genel olarak birçok kişide işe yaramaktadır. Sizlerde kendinizde denemeler yaparak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Ekran Kartı Güncelleme

FPS sorunlarında ilk çözüm kaynağımız ekran kartı güncelleme işi olacaktır. Bilindiği üzere ekran kartları oyunlar için olmazsa olmaz donanımlardan birisidir. Eğer cihazlarınızın ekran kartı sürümü eski ise, hem sistemde hem de oyunlarda yavaşlama gözükecektir. Bu sebepten dolayı ekran kartınızı güncelleme yaparak oyundaki performansınızı yeniden test edebilirsiniz.

  • Ekran kartlarınızı güncelleme adımlarına kısaca bir göz atalım.
  • Bilgisayarımızın ayarlarından Aygıt Yöneticisi bölümüne girelim.
  • Açılan ekrandan Görüntü Bağdaştırıcısı kısmına tıklayın.
  • Ekran kartı modelinize Sağ Tuş yapın ve Güncelleştirmeleri Denetle yazısına tıklayın.

Bu adımları takip ettikten sonra eğer güncelleme varsa otomatik olarak kurulacaktır. Sizlere kalan tek şey ise bilgisayarınızı güncelleme sonrası yeniden başlatmaktır.

League of Legends Oyununa Öncelik Verme


Bu işlem ile birlikte lol fps arttırma adımında öne geçmiş olacağınız. Bu yöntem ile birlikte sistem LoL açıkken öncelikli ayarlarını seçerek daha iyi bir performans almanızı sağlayacaktır.

  • League of Legends oyununu açıyoruz.
  • Daha sonrasında Görev Yöneticisi kısmını açalım.
  • Açılan ekrandan Ayrıntılar kısmına giriş yapalım.
  • League of Legends yazısına sağ tuş yapın.
  • Seçenekler arasından Öncelik Tanıma kısmını seçiyoruz.
  • Değeri Normalin Üstünde diyoruz.

Bu adımları tamamladıktan sonra oyuna geçiş yapabilirsiniz. Bu yöntem ile birlikte birçok kişinin daha iyi bir performans aldığını duyduğum için sizlerle paylaşımda bulunmak istedim.

Güç Seçeneklerini Yapılandırma

Bilgisayarımızın Pil ayarları altında güç seçenekleri yer almaktadır. Burada aslında performans konusunda birçok işlemi kolaylıkla yapabilmekteyiz. Yapacağımız güç ayarı ayrıca lol fps sorunu çözümü olarak da bizlere dönüş yapacaktır. Dilerseniz nasıl bir işlem yapacağımıza kısaca bir göz atalım.

  • Bilgisayarımızdan Güç Seçenekleri kısmına girelim.
  • Açılan ekrandan Plan Ayarlarını Değiştir kısmına tıklayalım.
  • Buradan ise Gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneğine girelim.
  • Maksimum Performans kutusunu işaretleyelim.

Burada ki işlemlerimiz bu kadar. Burada yapmış olduğumu yöntem genel olarak pil tasarrufu yerine en iyi şekilde performans almamızı sağlayacaktır. Bunu sadece oyun için değil, birçok program içinde yapabiliriz.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma

Bilgisayarlarımızın performans düşüşlerinde en etkili olaylardan birisi de arka planda çalışan işlemler diyebilirim. Bildiğiniz üzere bilgisayarlarımızın arka planlarında genel olarak sürekli işlemler ve uygulamalar çalışmaktadır. Bu da bilgisayarımızın düşük performans almasını sağlamaktadır. Arka planda çalışan uygulamalar, sistemi yormaktadır. Sistem yorulduğunda ise özellikle oyun oynarken takılma, donma gibi problemleri yaşamaktadır. Aynı şekilde güç tüketimi de bir hayli fazla olmaktadır. Sizler için arka planda gereksiz çalışan programları nasıl kapatabileceğinizi anlatmak istiyorum.

  • Başlat menüsüne tıklayın ve Ayarlar bölümüne girin.
  • Buradan Gizlilik menüsüne girin.
  • Sol çubukta yer alan Arka plan uygulamaları yazısına tıklayın.
  • Buradan istediğiniz uygulamaların tikini kaldırma işlemini sağlayabilirsiniz.

Burada paylaştığım yöntem ile birlikte arka planınızda sistemi çok yoran uygulamaları ve oyunları kapatabilirsiniz. Burada bunları kapatmak sizler için büyük bir avantaj halinde dönüşecektir. Çünkü sistemi yoran her işlem bizlerin aleyhine bir durumdur.

Anti Virüs Yazılımlarınızı Kapatın

Bir diğer çözüm yolumuz ise antivirüs programlarıdır. Bilgisayarımızı yoran ve performansını düşüren bir işlev olarak düşünmekteyim. Çünkü sürekli koruma modunda oldukları için haliyle sistemi bir hayli yormaktadır. Bunun için çözüm yolumuz ise antivirüs programlarımızı devre dışı bırakmaktır. Programınızı illa kaldırmanıza gerek yoktur. Oyuna giriş yapmadan önce ayarlarından kolaylıkla devre dışı bırakabilirsiniz. Bu sayede oyun esnasında kasma, takılma gibi birçok unsuru daha az seviyeye indirmiş olacaksınızdır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler