Twitter müzik yayıncıları tarafından dava edildi

Twitter müzik yayıncıları tarafından dava edildi

ABONE OL
15 Haziran 2023, 09:58:09

Twitter’a ABD Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği tarafından açılan davada, mikro blog servisinin müzik yayıncılarının telif hakkı yasasını ihlal eden müzik eserlerini kopyalamakla suçlandığı belirtiliyor. Davada 17 önemli müzik yayıncısını temsil eden dernek, Twitter’a her ihlal için 150 bin dolara kadar para cezası verilmesi talebinde bulunuyor. Ayrıca, şirketin bu konuda hiçbir önlem almadığı ve onaylamadığı vurgulanıyor. Davanın geçmişi Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının öncesine dayanıyor ve şirketten istenen toplam bedel 250 milyon doları buluyor.

The New York Times’ın haberine göre, Twitter’ın maliyet nedeniyle bir müzik lisans anlaşmasını iptal ettiği belirtiliyor. Haberde, Elon Musk’ın şirketin yönetimini devralmasından sonra üç büyük plak şirketiyle yapılan lisans anlaşması görüşmelerinin sona erdiği ifade ediliyor. Ayrıca, Musk’ın paylaşımları ve Blue aboneliğiyle ilgili de tartışmalar bulunuyor. Twitter’a son birkaç ayda gişe filmlerinin yüklendiği gibi olaylar dikkat çekiyor. Davacılar, Musk’ın paylaşımlarının ihlallere göz yumma anlamına geldiği iddiasında bulunuyor.

Elon Musk’ın bir kullanıcının hesabının askıya alınması ihtimaliyle ilgili yaptığı paylaşımda, “abonelikleri açma” önerisiyle davacıların ihlallerini göz ardı etmeyi teklif ettiği belirtiliyor. Buna ek olarak, Musk’ın Dijital Milenyum Telif Hakkı Yasası (DMCA) için yaptığı bir paylaşımda, “insalığın üstünde aşırı hassas bir veba” şeklinde tanımlama yaptığı kaydediliyor.

Davanın ardından Twitter’dan henüz bir açıklama gelmediği ifade ediliyor. Twitter, bildirilen telif hakkı ihlal iddialarının çoğunun müzik videoları, canlı müzik performansları veya telif hakkıyla korunan müzikle senkronize edilen diğer videolardan kaynaklandığı ve bunları insanların harcadığı zamanı artırarak değerini artırmak için kullandığı suçlamalarıyla karşı karşıya. ABD Ulusal Müzik Yayıncıları Derneği (NMPA), Twitter’ın ihlal bildirimi aldıktan sonra içeriği kaldırmada başarısız olduğunu ve bilinen ihlalcilere yardımcı olduğunu iddia ediyor. Twitter henüz bu konuda bir açıklama yapmamıştır.

Twitter’ın müzik yayıncıları tarafından açılan bu dava sonucunda ne gibi bir adım atacağı ve iddialara nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor. Müzik yayıncıları, telif haklarının korunması ve ihlallerin önlenmesi konusunda daha katı önlemler alınmasını talep ediyor. Davanın nasıl sonuçlanacağı ve müzik yayıncılarının taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı ise ilerleyen süreçte netlik kazanacaktır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler