iPhone 15 ile Touch ID geri dönüş yapabilir mi?

iPhone 15 ile Touch ID geri dönüş yapabilir mi?

ABONE OL
03 Temmuz 2023, 23:13:23

iPhone 15 Serisi ile Touch ID Geri Dönecek mi?

Apple’ın sonbaharda piyasaya sürmesi beklenen iPhone 15 serisi, birçok yenilik ve değişiklikle birlikte geleceğe işaret ediyor. USB-C portu ve Dynamic Island’ın tüm modellerde yer alması gibi dikkat çekici değişikliklerin yanı sıra, Touch ID’nin geri dönüp dönmeyeceği de merak edilen bir konu.

Touch ID, Apple’ın birçok cihazında halen kullanılan bir özelliktir, özellikle iPhone SE (2022) gibi cihazlarda sıklıkla tercih edilir. Ancak, bazı ana modellerden bir süreliğine çıkarılmıştı. Uzun yıllardır, birçok kullanıcı bu kimlik doğrulama özelliğinin geri dönmesini istemiş ve hatta Apple’ın bunu düşünüyor olabileceği konusunda spekülasyonlar yapılmıştır.

Touch ID Nedir ve Nasıl Çalışır?

Apple ürünlerinde bulunan Touch ID, parmak izi sensör teknolojisi olarak bilinmektedir. Bu teknoloji, parmak izinizi kullanarak telefonunuzu güvence altına almanızı sağlar. İlk olarak iPhone 6 serisinde tanıtılan ve sonrasında birçok cihazda kullanılan Touch ID, parmak izi taraması yoluyla cihazın kilidini açmanızı sağlar.

Apple’ın son yıllarda çıkardığı iPhone modellerinde çoğunlukla Face ID tercih edilse de, hala birçok cihazda parmak izi sensörleri bulunmaktadır. Özellikle iPhone SE (2022) gibi modellerde bu özelliğin bulunması dikkat çekicidir. Ancak, iPhone 15 ve diğer modellerde Touch ID’nin olup olmayacağı konusunda kesin bir kanıt bulunmamaktadır.

iPhone 15’de Ekran Altı Touch ID Teknolojisi Mümkün mü?

Apple’ın bu yıl tüm modellerde Dynamic Island özelliğini sunması beklenirken, Face ID’ye daha fazla odaklandığı düşünülmektedir. Ancak, tamamen imkansız değildir. Apple’ın ekran altı parmak izi sensör teknolojisi için bazı patentlere sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca, analist Ming-Chi Kuo, bir süre önce 2023’ün ikinci yarısında çıkacak bir veya daha fazla iPhone modelinde ekran altı Touch ID’nin bulunacağını iddia etmiştir.

Bununla birlikte, diğer güvenilir kaynaklar iPhone 15’te Touch ID’nin olmayacağını belirtmektedir. Örneğin, Mark Gurman’ın Ekim 2022’deki Power On bülteninde, önümüzdeki dönemde üst seviye iPhone’larda Touch ID’nin geri dönmeyeceği ifade edilmektedir.

Touch ID ve Face ID’nin Karşılaştırması

Touch ID ve Face ID’nin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Face ID genellikle daha hızlı ve kullanıcı dostu olarak kabul edilir, çünkü telefona dokunmanız gerekmez. Bu nedenle, Apple’ın Face ID’yi tamamen değiştirmesi mümkün görünmemektedir.

Daha olası senaryo, Touch ID’nin Face ID ile birlikte sunulmasıdır. Bu durumda, Face ID’nin başarısız olduğu durumlarda parmak izi sensörü devreye girebilir. Bununla birlikte, nadir durumlar göz önüne alındığında, her ikisinin de mevcut olması telefonun maliyetini artırabilir ve iç alanı kısıtlayabilir.

Eğer Apple, Face ID’yi Touch ID ile tamamen değiştirirse, gerçek bir tam ekran deneyimi sunulabilir. Ancak, umut ediyoruz ki, Face ID ve ön kamera önümüzdeki dönemlerde ekranın altına alınır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler