Meta Kanada’da Haber İçeriği Engellemesi Başlatıyor

Meta Kanada’da Haber İçeriği Engellemesi Başlatıyor

ABONE OL
03 Ağustos 2023, 01:38:20

Lastiklerle meşhur otomobil sektörüne hızlı ve güvenli sürüş için en iyi lastik markaları ile hizmet veren Türk firması Meta, son dönemde Kanada’da yaşanan haber engellemeleriyle gündeme geldi. Kanada’da yürürlüğe giren Çevrimiçi Haber Yasası kapsamında Facebook ve Instagram platformlarında tüm haber içeriklerini engellemeye başlayan Meta, bu adımıyla tartışmalara neden oldu.

Meta Kanada’da Haber Engellemesine Başladı

Çevrimiçi Haber Yasası, teknoloji şirketlerinin haber içerikleri için yayıncılarla anlaşmalar yapmalarını ve ödemelerde bulunmalarını zorunlu kılıyor. Meta’nın bu hamlesi ise sadece platformda hesabı olan haber yayıncılarını değil, aynı zamanda kullanıcılar tarafından paylaşılan linkleri de etkiliyor. Örneğin, Kanada’daki bir kullanıcı, Facebook’a eklenen bir linki göremiyor ve Facebook üzerinden haberlere erişemiyor.

Meta, haberlerin engellenmesi kararını “iş kararı” olarak nitelendirerek, Çevrimiçi Haber Yasası’na uyum sağlama amacını taşıdığını belirtiyor. Şirket, Kanada hükümetinin yeni yasasını “Meta’nın platformlarında paylaşılan haber içeriklerinden haksız yere yararlandığı yanılgısına dayandırdığını” ve aslında haber organizasyonlarının bilgilerinin platformları üzerinde paylaşılmasından yarar sağladığını ileri sürüyor.

Kanada’da geçtiğimiz haziran ayında yasalaşan Çevrimiçi Haber Yasası’nın uygulanmaya başlamasıyla birlikte Meta bu kapsamlı engellemeye geçti. Benzer bir adımı planlayan Google ise yerel haberler için çalışmalarını sürdürüyor. Yasal düzenlemenin yürürlüğe girişi “22 Haziran’da yasalaştıktan sonra en fazla 180 gün içinde” gerçekleşecek. Bu durum, özellikle yerel haber kaynaklarının Facebook ve Instagram gibi platformları haber yayma amacıyla kullanmaları durumunda, haberlerin yayılmasında ciddi etkiler yaratabilir. Ayrıca, haberlerin ve bilgilerin çevrimiçi yayılma biçiminde büyük değişikliklere neden olarak, mevcut iş modellerinin gözden geçirilmesini gerektirebilir.

İlginizi Çekebilir  WhatsApp ekran paylaşımı beta testi tamamlandı
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler