Apple, geleceği sürdürülebilir hale getirme hedefiyle cihazlarında daha fazla geri dönüştürülmüş metal kullanmayı planlıyor. Şirket, 2025 yılına kadar tasarladığı pillerde tamamen geri dönüştürülmüş kobalt kullanacak ve mıknatısların tamamı da geri dönüştürülmüş nadir toprak elementlerinden yapılacak. Apple ayrıca, tasarladığı devre kartlarında da tamamen geri dönüştürülmüş kalay lehim ve altın kaplama kullanacak.
Teknoloji endüstrisi uzun yıllardır madencilik faaliyetleri nedeniyle insanlar ve çevre üzerinde olumsuz etkisi bulunan bir sektör olarak eleştirilere maruz kalıyor. Apple, kobalt teminiyle ilgili insan hakları ihlalleri iddialarıyla mücadele ediyor. Şirket, ABD Teksas’taki Malzeme Geri Kazanım Laboratuvarı ile iş birliği içinde, ürünlerindeki malzemelerin daha fazla geri kullanımını sağlayacak yöntemler üzerinde çalışıyor.
Apple, dünya çapında büyüyen bir sorun olan elektronik atıkların birikmesine katkıda bulunan cihazlarının geri dönüştürülmesi için çeşitli adımlar atıyor. Şirket, iPhone geri dönüşüm robotu Daisy’i tanıtmış ve yaklaşık 11.000 kilogram kobalt geri kazanmıştı. Ayrıca, robot nadir toprak elementlerini de geri kazanabiliyor. Apple, geçen yıl ürünlerinde kullanılan kobaltın yüzde 25’inin geri dönüştürülmüş malzemelerden geldiğini belirtti.
Gerçekleştirdiği geri dönüşüm adımlarıyla sürdürülebilir bir gelecek için bir örnek teşkil eden Apple, endüstri genelinde cihazların daha uzun süre kullanılması ve onarılması kolaylaştırılarak atık miktarının azaltılmasını ve doğal kaynakların daha bilinçli kullanılmasını teşvik edebilir. Diğer teknoloji şirketleri de benzer atılımlar yaparak sektörde sürdürülebilirlik ve etik sorumluluk konularında Apple’ın attığı adımları benimseyebilir.