Patoloji sonucu öğrenme internetten e-Nabız sistemi ve örnek verilen hastanenin e-Sonuç sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Vatandaşların hastanede örnek verdikten sonra “Patoloji sonucu nasıl öğrenilir?” sonuçlarımı nasıl öğrenebilirim sonuç sorgulama nasıl yapılır sorusu oldukça merak ediliyor. Bu rehberde sonucunuzu nereden ve nasıl öğreneceğinizi adım adım anlattık. E nabıza nasıl girilir devlette verdiği patoloji örneğinin e nabızdan sonucumu nasıl görebilirim tc numarası ile patoloji raporuna nasıl ulaşılır ?
Doku ve hücrelerdeki hastalıkları teşhis etmek için Patoloji testleri yapılır. Tanı koymak amacıyla yapılan patoloji testleri bir çok hastalığın teşhisi için doktorlar tarafından istenebilir. Hastalığın hangi aşamada olduğunu ve kesin tanı koyabilmek için istenen bu test ile hastalıklı doku ve organlar incelenir. Patoloji yapılırken hastadan biyopsi girişimi ile veya ameliyat ile, yada iğne ile alınan hücreler, sıvılar, doku örnekleri alınır. Alınan bu örnekler Tıbbi Patoloji laboratuvarında incelenir. Laboratuvarda örnek incelendikten sonra patoloji raporu hazırlanarak sisteme eklenir.
Patoloji sonucu öğrenmek isteyen vatandaşlar da internetten sonuca nasıl ulaşacağını araştırıyor. Ortalama 1 haftada çıkan patoloji sonucu yoğunluğa göre ve alınan örneğin ayrıntısına göre daha uzun sürebilir. Özellikle de kanserli doku ve hücrelerin tespit edilmesinde kullanılan patoloji sonucunun raporu sonuçlandığı zaman hastane sistemine ve e-Nabız sistemine düşer.
e-Nabız sisteminin geliştirilmesiyle birlikte artık doktorların istemiş oldukları tahlil ve tetkiklerin sonucuna internetten T.C. kimlik numarası ve şifre ile ulaşmak mümkün. Sonuçların raporları hazırlanıp sisteme eklendiği zaman vatandaş giriş bilgileri ile sisteme girerek sonuçlarına ulaşabiliyor. Sistem tahlil sonuçları, MR sonuçları, patoloji sonuçları, radyoloji görüntüleri e-Nabız sistemine eklenerek hem vatandaşın ulaşmasını, hemde doktorların rahatlıkla ulaşmasını sağlıyor.
Hastaneye herhangi bir sağlık problemi nedeniyle başvurulduğu zaman doktorlar tarafından istenen tahlil, MR, patoloji ve röntgen sonuçları internetten öğrenilebilmektedir. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresini bilen vatandaşlar yapmış oldukları tüm tahlil ve tetkiklerin sonuçlarına e-Nabız sistemi üzerinden ulaşabilir. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir gibi tüm şehirlerdeki hastanelerde yapılan patoloji sonucu e-Nabız sistemine eklenir. Vatandaşlar sisteme giriş yaptıkları zaman sonuçlanan tahlil sonuçları ve patoloji sonuçlarına ulaşabilirler.
Patoloji sonucu e-Nabız sisteminden, hastaneden, eğer özel bir hastanede yapıldıysa hastanenin e-sonuç sisteminden öğrenilmektedir. e-Nabız sistemine giriş yaptığınız zaman sonuçlanmış olan tahlil sonuçları, radyoloji görüntüleri ve patoloji sonuçlarına ulaşabilirsiniz.
e-Nabız patoloji sonuçları nasıl öğrenilir?
Aile hekiminden yaptırmış olduğunuz tahlil sonuçlarına Labim Sonuç ekranından ulaşabilirsiniz.
Hastaneden nasıl öğrenilir?
Patoloji örneği vermiş olduğunuz hastane ile iletişime geçerek sonucunuzun ne zaman çıkacağını öğrenebilirsiniz. Patoloji sonucunu öğrenmek için örnek verdiğiniz hastanenin web sitesindeki e-Sonuç sayfasına giriş yaparak Laboratuvar sonuçlarına ulaşabilirsiniz.
Hastalığın teşhisi ve evresi için yapılan biyopsi sonucu ortalama 10-15 gün içerisinde çıkmaktadır. Yoğunluk durumuna göre bu süre uzayabilir. Biyopsi sonucunu öğrenmek için e-Nabız sistemini kullanabilirsiniz. Verilen örnek incelenip rapor hazırlandıktan sonra sisteme eklenir. e-Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra tahlillerim sayfasına girerek biyopsi sonuçlarına ulaşabilirsiniz.
Patoloji hastalığın teşhisinde önemli bir tetkik olduğu için vatandaşlar laboratuvara gönderilmesi ile sonuçların beklenmesi süresinde sıkıntılı bir süreç yaşarlar. Peki patoloji sonucu kaç günde çıkar? Patoloji sonucu ne zaman çıkar?
Hastalıkların teşhisi konusunda önemli bir yeri olan patoloji alınan örneklerin laboratuvarda incelenmesi ile sonuçlanır. Alınan örnek patoloji laboratuvarında incelenerek hastalığın teşhisi konusunda bir rapor hazırlanır. Bu rapor patoloji sonucu olarak hastane sistemine ve e-Nabız sistemine eklenir. Hastalığın teşhisi ve evre durumunu belirlemede önemli yeri olan patoloji sonucu bazı durumlarda 1 haftada çıkar, bazen ise 1 ayı bulabilmektedir. Yoğunluğa göre ve alınan örneğe göre sonuç uzayabilir.
Patoloji laboratuvarına gönderilmesi için örnek veriyseniz ve sonucun ne zaman çıkacağını merak ediyorsanız örnek verdiğiniz hastaneye sonucun ne zaman çıkacağını sorabilirsiniz. Hastane sonucun ortalama ne zaman çıkacağını size söyleyecektir. Sizde hastanenin belirlemiş olduğu sürede e-Nabız sistemine girerek sonucu öğrenmek için kontrol edebilirsiniz.
İlginizi çekebilecek konular