iOS 14 Kullanıcıları Yeni Tehditle Karşı Karşıya

iOS 14 Kullanıcıları Yeni Tehditle Karşı Karşıya

ABONE OL
01 Aralık 2022, 20:42:55

Son dönemlerde tanıtılmasıyla beraber gündeme bomba gibi düşen iOS 14 yeniden bir tehdit yakaladı. Geçtiğimiz günlerde TikTok üzerinden verilerin kopyalandığını ve izinsiz pano takibi yapıldığını duyuran yen yazılım bu durumu kanıtlarla beraber gözler önüne sermişti. Sonrasında TikTok tarafından yapılan açıklamaya göre de, bu uygulamanın spam mesajları engellemek amacıyla yapıldığının altı çizilmişti. Fakat iOS 14 kullanıcıları bugün LinkedIn haberiyle sarsıldı.

İos 14 Kullanıcıları LinkedIn Altyapısına Dikkat Etmeli

Gündeme bomba gibi düşen TikTok uygulamasının ardından, sosyal medya platformlarının yarattığı sorunun ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz hafta ios 14 yazılımı, TikTok’un panoya yazıları kopyaladığını ve izinsiz pano takibi yaptığını ortaya çıkarmıştı. Bu defa da aynı durum LinkedIn için geçerli oldu ve firma tarafından da bir açıklama yapıldı.

Yaşanan Durum Yazılımsal Sorunmuş

DonCubed tarafından yapılan Twitter paylaşımına göre LinkedIn uygulaması da pano takibi yaparak verileri kopyalıyordu. Tabii ki bu durumun sosyal medyada yankı uyandırmasından rahatsız olan LinkedIn ürün mühendisliğinde görev alan Erran Berger, çok gecikmeden yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre panolara o an yazılan yazıların takibinin yapıldığını belirten Berger, bunun dışında meydana gelen kopyalama durumlarının da yazılımsal bir sorun olduğunu söyledi. Belirtilen suçun bir miktarını da olsa kabul eden firmadan başka bir açıklama gelmedi.

iOS 14 bu sene gündeme gelmesiyle beraber birçok kural ihlalini de ortaya çıkartmayı başardı. İlerleyen günlerde de bu tip uygulamaların peşini bırakmayacak gibi görünen yeni işletim sisteminin, bakalım hangi uygulamalar üzerinde yeni denemeleri ortaya çıkacak? İlerleyen günlerde hem sosyal medya platformlarını, hem de iOS 14 kullanıcılarını daha yakından takip ederek durumu daha net anlayabileceğiz. Umuyoruz ki güvenle zaman geçirdiğimiz sosyal medya platformlarında daha fazla veri kopyalama ve pano takibi gibi konularla karşılaşmayız.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler