Dünyanın İlk Görüntülü Araması 50 Sene Önce Yapılmış!

Dünyanın İlk Görüntülü Araması 50 Sene Önce Yapılmış!

ABONE OL
08 Aralık 2022, 18:57:24

Dünyanın ilk görüntülü araması ve bu durumun teknolojisi hayatımıza son yıllarda daha çok girmeye başladı. Picturephone LL ile günümüzden tam tamına 50 sene öncesine kadar giden görüntülü görüşme teknolojisi ile ilgili olarak, dünyanın ilk özel olan görüntülü görüşme kaydını sizlere sunmak istiyoruz. İstasyonlar üzerinden yapılan bu görüntülü görüşme teknolojisi, aslında o dönem çok daha ilkeldi ama aynı işe ev sahipliği yapmıştı.

Görüntülü konuşma ükemize 3G teknolojisi ile birlikte daha da yaygın geldi ve mobil cihazlardaki süreci iyice arttı. Peki ama bu durumun geçmişinde ne var? İlk görüntülü görüşme ne zaman yapıldı? Bu soruların cevaplarını sizin için toparlıyoruz ve size özgü olarak sunuyoruz diyebiliriz. Aslında yapmanız gereken çok basit. Sandığınızdan da eski olan ve bunu garanti edebileceğimiz olan görüntülü görüşme için 50 sene kadar geçmişe gidelim.

Graham Bell tarafından kurulan Bell telekom şirketi, ABD ile birleşmiş ve AT&T isimli bir marka kurmuşlar. Disneyland üzerinde 1964 senesinde ilk görüntülü arama destekli telefon duyrulmuştu ve ismi de Picturephone olmuştu.

Zamanında devrim yaratan bir ürün olan Picturephone yalnızca New York, Washington D.C ile Chicago’daki istasyonlar arası görüşme yapılabiliyordu. 3 dakika için ortalama 132 dolar gibi bir ücret ödeniyordu. Yani aslında görüntülü görüşme hemen hemen uçak bileti fiyatıyla yakın anlamlara geliyordu.

Dünyanın İlk Görüntülü Araması Şirketler İçi Oldu

Bu görüşmeler için pahalı olan çalışmalar oldukça çok ilgi çekse de, çok pahalı olması ürünün büyümesinin önüne geçti. Picturephone II’yi ortaya çıkaran bu pahalılık durumu da şirketin yalnızca kendi içinde telefon görüşmesi yapmasını sağlıyordu. Yani şirket dışı iletişim mümkün olmuyordu. Hal böyle olunca da markalar yine kendine has bir çalışma üreterek bütün çözümleri ön plana çıkarmaya çalışsa da teknolojinin şartları o dönem buna izin vermiyordu.

Telefonla ilgili olarak yapılan görüntülü aramalarda zamanın belki de ilk ticari görüntülü araması olarak kayıtlara geçiyordu. Görüşmeler çok ciddi yapılıyordu ve insanlar takım elbise ile görüşüyordu. Bu da durumun ciddiyetini aslında ortaya koyuyordu.

Aylık olarak ortalama 30 dolarlık bir abonelik ücreti belirlenen bu ürün için bugünün ortalama 200 doları diyebileceğimiz bir maktar vardı. Bu da 30 dakikalık görüşme izni demekti.

Bu da görüntülü aramanın ilk videosu!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal deneme bonusu veren siteler
Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler