2024 Yılında Hayvancılık İçin Kredi Veren Bankalar

2024 Yılında Hayvancılık İçin Kredi Veren Bankalar

ABONE OL
20 Şubat 2024, 13:28:06

hayvancılık kredisi,hayvancılık hibe,hayvancılık için kredi nasıl alınır,hayvancılık için kredi şartları,hayvancılık kredisi için gerekli belgeler,hayvancılık için kredi desteği veren bankalar,hayvancılık kredi için aranan şartlar gibi sorulara cevap vereceğiz. Detaylı bilgi için makalemizi okumaya devam edin.

2024 YILINDA HAYVANCILIK İÇİN KREDİ DESTEĞİ VEREN BANKALAR

Türkiye’de hayvancılık işiyle uğraşarak ekonomik anlamda geçimini sağlamak isteyenlere bankalar tarafından devlet desteğiyle birlikte kredi verilmekte. Bu krediler hayvan besiciliği ve diğer giderleri karşılamak adına veriliyor.2020 yılına girildiğinden bu yana 30.000 Türk Lirası tutarındaki krediler, genç çiftçilerimize verilmektedir.Bu Kredilerde geri ödeme olmadığından dolayı çiftçilerimize büyük avantaj sağlamakta. Bu avantaj ile birlikte işlerini kolaylıkla büyütmektedirler.  Peki, hangi bankalar bu kredileri vermektedir ? Hayvancılık kredisi alabileceğiniz bankalardan ilki Ziraat bankası'dır. Büyükbaş hayvancılık yapacak olanlar, çekecekleri kredinin türüne göre değişmekle beraber en az 10, en fazla elli baş hayvan almak zorundadır.  Ziraat bankası, küçükbaş hayvancılığına da destek vermektedir.Diğer hayvancılık çeşitleri olan kanatlı sektörü arı yetiştiriciliği için de kredi olanağı sağlamaktadır. Arıcılık ve Kovan Desteği adlı makalemizi okuyabilirsiniz. Bu alanda kredi desteği veren bankalardan biri de Şeker banktır. Süt hayvancılığının %75'ine kadar destek vermektedirler. 60 ay vade imkanı mevcuttur. Dilerseniz senede bir kere ödeme yapabilir, yükünüzü hafifletebilirsiniz. Hayvancılık desteği veren bir diğer banka da QNB Finans Bank da bu alanda kredi desteği vermektedir. İşletme maliyetinin % 85' ini karşılamaktadırlar. 24 aya değin vade seçeneği vardır. Ödeme yöntemi olarak  her ay, 3 ayda bir veya 6 ayda bir ödeme yapabilirsiniz. hayvancılık kredisi

Hayvancılık kredisi için gerekli belgeler nelerdir ?

Hayvancılık kredisi alabilmek için gerekli belgeler aşağıda yer almaktadır:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Çiftçi olunduğuna dair belge.
  • Hayvan listesi.
  • İşletme izin belgesi.
  • Damızlık Birliği üyelik belgesi.

Çiftçilik alanında kendini geliştirmek isteyen veya bu işe yeni başlayacak genç çiftçilere devlet ile birlikte saymış olduğumuz büyük bankalar, gerekli hayvancılık desteğini sağlamaktadır. Yalnızca yapmanız gereken, başvurularınızı doğru bir şekilde yapmaktır.

Hayvancılık Desteği Neden Verilir ?

Devlet, Hayvancılık desteği ile beraber  insanların daha rahat kalkınmalarını sağlarken, ülke ekonomisini de daha refah bir hale getirmek amacını gütmektedir. Bu sayede iş istihdamı artar ve işsizlik oranı azalmış olur. Ayrıca belli büyük şehirlere göçler engellenir, insanların kendi topraklarında çalışma imkânları bulmaları da amaçlanmaktadır.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
meritking giriş meritking güncel giriş kingroyal giriş meritking kingroyal