Kendi iş yerinizi mi kurmak istiyorsunuz? Bazı bankalar ve devlet kurumları doğrultusunda iş kurmak isteyenlere yönelik olarak işyeri açma kredisi ve hibe desteği sağlanmaktadır. Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Denizbank gibi bankalar doğrultusunda iş yeri açma kredileri verilmektedir. Yeni iş yeri açanların kredi çekebilmesi amacıyla 6 aylık vergi levhasına sahip olmaları gerekmektedir. Devlet doğrultusunda da iş yeri açacaklara yönelik olarak destek veriliyor. Devren satılık iş yerlerini alabilmek amacıyla kredi alabileceğiniz gibi, bankalar doğrultusunda verilen faizsiz kredi kampanyalarını da inceleyebilirsiniz.
Faizsiz esnaf kredisi ile beraber iş kurmak isteyen gençlerimize Devlet bankaları, kooperatifler, kalkınma ajansları, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank gibi Devlet bankaları, İşbank, Yapı Kredi, Garanti, TEB, Odeabank gibi özel bankalar işyeri açma kredisi vermektedir. Hem de KOSGEB doğrultusunda devlet destekli olarak girişimcilere 150 bin liraya kadar iş kurma desteği verilmektedir. İsterseniz devletin verilen işyeri açma desteklerinden yararlanın, dilerseniz özel bankalardan kredi alın, bu haberimiz de yeni bir iş kurmanın en kolay yöntemlerini sizler amacıyla anlattık. Eğer ufak bir işyeri açacaksanız, kolay usulden vergiye tabi olmalısınız. Basit usulde, vergi miktarları ve muhasebeci giderleri düşüktür. Buna karşın şirketlerde ödemeler daha yüksektir. Fakat şirketlerin kolay usül vergi ödeyen işyerlerine göre üstünlükleri söz konusudur. Şirket kurmak istiyorsanız tercih etmeniz lüzumen 3 kategori mevcut. Bunlar Anonim şirketleri, limited şirketleri ve kişi şirketidir.Limited şirketi amacıyla 10 bin lira sermaye gerekirken kurulum amacıyla 3 bin lira seviyesinde bir maliyet gerektirebilir. Tabi bu tutar şirkete göre farklılık gösterecektir. Şahıs şirketleri ise bir günde açılabilmekte olup, 500 TL. parası olan herkes kişi şirketi açabilir. Bütün bu giderleri işyeri açma kredisi ile karşılayabilirsiniz. Devletten destek alabilmek amacıyla KOSGEB’in yeni girişimci desteğine başvurmalısınız. 32 saat uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanız ve proje ile başvurmanız yeterlidir.
Bankalar şirketin, işyerinin çeşidine ve tüzel kredi notuna göre, faiz seviyesi ve kredi açılış sayısını belirlerler. Eğer senelerdir ayakta duran köklü bir işyerinin sahibi ya da şirketin ortağı iseniz, yeni bir işyeri açma ya da bayilik alma kredisi çekmeniz daha kolay olacaktır. İşyeri açarken, imza beyanları, muhasebeci vekaleti, ikametgah ve fatura belgesi, kira ya da tapu belgeleri gerekiyor ise, işyeri açma kredisi için, buna benzer evraklar ve şirkete ait belgeler talep edilecektir. Başlangıçta söylediğimiz gibi, şayet köklü bir işyeri sahibi iseniz, kimlik belgeniz ile işletme destek kredisi çekebilirsiniz.
50 BİN LİRA HESAPLAMA BANKA ADI FAİZ ORANI MASRAF TAKSİT Yapı ve Kredi 1,28% 250 TL. 1.480 TL. Ziraat Bankası 1,11 250 TL. 1.416 TL. Vakıfbank 1,16% 250 TL. 1.435 TL. Şekerbank 1,75% 250 TL. 1.663 TL. Anadolu Bank 1,47% 250 TL. 1.552 TL. Aynı sektörde iş yapsanız da iş kurmanın maliyeti, projenize göre farklılık gösterecektir. Besin, Giyim, Nalburiye, Hediyelik eşya, pazarında ufak bir işletme açmak amacıyla bankalardan işyeri açma kredisi desteği alabilirsiniz. Fakat siz bir şirketseniz ve büyük desteklere ihtiya. duyuyor iseniz, KOBİ’lere verilen destek paketlerini değerlendirebilirsiniz 2020 İşyeri açma kredisi veren bankalar
İşyeri Açma Kredisi İçin Gerekli Belgeler
Dükkanın bina ve tadilat masrafı var mı? Bu masraflar çekilen iş kurma kredisi ile karşılanabilecek mi? İşyerinin iç dizaynı amacıyla çekeceğiniz işyeri kredisinin giderlere yetip yetmeyeceğini değerlendirdiniz mi ? Toptancılar ile yaptığınız görüşmelerde toptan alım amacıyla ilk peşinat ödemelerini hesaba kattınız mı? İşyerinizin ilk hafta ve aylarda para kazanmayacağını hesaba katarak, lüzum iş yerinin giderleri, lüzumluysa çalışan maaşları gibi kalemleri de dahil etmelisiniz. Dükkan açma kredisi veren bankalara başvurmadan bu detayları atlamayın.
Albaraka Türk adlı banka şubesi franchising destek paketi ile kendi işinizi kurmanıza finansman sağlıyor. Albaraka Türk bankası tam bir esnaf dostum ve bu paket haricinde, Besin toptancı kredisi, Kobi destek, borçlandırma, diş doktoru destekleri, kırtasiye ve dış ticaret destek paketleri olmak üzere, çeşitli alanlarda kredi vermeye devam etmektedirler.
İşyerinin mülkünü satın alabilmek istiyor iseniz, mağaza, depo ya da dükkan sahibi olmak gibi bir amacınız var ise, şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Bu kredi işyeri açmak amacıyla değil, satışı çıkarılan işyeri binasını alabilmek amacıyla verilen desteklemedir. Kredi kampanyasından yararlanmak amacıyla belirli ve derli toplu bir geliriniz olmalıdır. Ticaret pakedi ve yaşam sigortası yapılır
Başvuru yaptığınız gün çekebileceğiniz 50 bin lira esnaf işyeri kredisi sizi bekliyor. KOBİNakit, Dinamik, 6 ay geri ödemesiz ve kadın girişimci paketleri ile esnafımıza destek oluyor. Yine tarım ve hayvancılık bölümünde yatırım gerçekleştirme isteyenlere de bireysel gereksinim ve yatırım kredileri sunmaktadır. İlgili kredi yalnızca TL cinsinden ve işyeri açmak amacıyla kullanılmalıdır
Kosgeb yeni iş kurmak isteyen girişimcilere 50 bin lira hibe 100 bin lira faizsiz kredi vermektedir. İş kurmak isteyen girişimciler kosgeb işyeri açma kredisi alabilmek amacıyla; 1. Kosgeb kurs tarihlerini takip etmeli ve kursu veren kuruma kayıt işlemleri yapılmalıdır. 2. Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılım sağlanmalıdır. 32 saatlik kurs sonunun da sertifika alınmalıdır. (Şartsız olarak herkese veriliyor. Kurs sertifikası aldığınızda kendinizi iş adamı zannetmeyin, bu sertifikaya sahip olup, bir işine yaramayan yüzlerce insan var. 3. Kosgeb iş kurmak amacıyla desteklenen sektörlerde bir sektör seçimi yapmalı, şayet desteklemeyen işyeri seçerseniz, kredi alamazsınız. Proje örneği sayfamıza göz atarak, size ideal bir iş projesi belirleyin. 4. İş planı hazırlayarak KOSGEB’ e müracaatta bulunmalı, 5. İşyeri açılışı sonrasnda Kosgeb veritabanına kayıt olmalıdır. 6. Kosgeb 50 bin lira hibe kredi verilen gibi, bu kredinin yetmemesi halinde ise, 100 bin lira faizsiz kredi desteği sağlamaktadır.
Kosgeb yeni girişimci desteği uygulaması ve genel destek uygulaması ile yeni işyeri açan bütün girişimcilere, esnaflara, ev hanımlarına, emeklilere, kısaca iş kurmak istiyorum diyen herkese iş kurma kredisi vermektedir. Hiç paranız yoksa, bu destekten yararlanabilirsiniz. Fakat şu var ki, KOSGEB yalnızca desteklemedir. İşyeri amacıyla harcayacağınız giderleri, desteğin sonucunda ödemek üzere anlaşırsanız parasız işyeri açabilirsiniz. Tabi tedarikçiler ve dükkan sahibi ile uyuşma sağlayamazsanız, kredi çekmeniz gerekebilir.
Kosgeb, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi haricinde lüzum devlet bankaları (Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank) gerekse özel bankalar doğrultusunda iş kurmak amacıyla çeşitli krediler verilmektedir. İş kurma kredisi veren bankalar şunlardır;
Katılım bankalarından sıfır faizli işletme desteği alınabilmektedir. Bunun amacıyla katılım bankalarına faiz yerine kar payı ödemesi gerçekleştirebilirsiniz. Genelde dükkan alabilmek isteyenler amacıyla verilen bu destek faizsiz dükkan desteği isteyenlere özeldir. 2019 senesinde cezaevlerinden tahliye olan hükümlülere ve engelli vatandaşlara iş kurma kredisi adı altında yeni bir destek başlatıldı. İŞKUR doğrultusunda verilen bu desteğin miktarı 36.000 TL.’dir. Hiç sermayesi olmayıp işyeri açmak isteyen bireylerin KOSGEB ile beraber bu kuruluşa da başvurmaları yarar sağlayabilir. Özellikle cezaevinden çıkan, kontrollü serbestliğini bitiren işsiz bireylerin dükkan açma kredisi çekmeden önce İŞKUR’a kayıt yaptırmaları ve proje hazırlamaları neticesinde başlangıç sermayesi temin edilebilir.
Küçük işletmelere büyük destek sloganıyla hizmet gerçekleştiren TEB, yalnızca işletmenin kuruluş aşamasında değil, gelişen safhalarda paraya gereksinim duyduğunuz da, müşterisi olan esnafların her vakit yanındadır. İster dükkan amacıyla ticari bir vasıta alın, ister dükkanınızın raflarını mal doldurun, aradığınız finansman TEB’de.. Taksitli Ticari Kredi; İşyerinin ilk açıldığı vakit 36 ay vadeli olarak alınabilir. 50 bin teminat olmadan, 100 bin teminatlı olarak verilir. 1 sene geri ödeme ertelenebilir. TEB Kredi Garanti Fonu Teminatlı Kredi; Eğer kredi garanti fonundan teminat alırsanız, bu krediyi 100 bin liraya kadar kullanabilirsiniz. 1 sene ertelemeli ve 60 ay vadelidir. TEB KOSGEB Teminat Mektubu; Hem hibe amacıyla, hemde firmalara verilmek amacıyla TEB Teminat mektubuvermektedir. 100 bin lira teminatlı 50 bin lira teminatsız, işletmenin haline göre verilmektedir.Teminat vakti 1 sene ile sınırlıdır TEB işyeri rotatifi; Kısa süreli işletme giderleri amacıyla geçerlidir. Dükkanın mal alınması ve esnafın ufak çaplı giderleri amacıyla kullanılabilir. Devlet Bankalarından olan Halkbank, yeni girişimcilere ve işletmesini büyütmek, bayilik alabilmek isteyen esnafa işyeri açma kredisi Veriyor! İşyerine Taşı Kredileri; 4 sene vadeli olarak, esnafın otomobile ya da ticari araca lüzumsinimi bulunduğu anda verilen kredidir. Otomobilin modeline ve fiyatına göre limitler belirlenir
Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın